Beogradska simfonija 2017

Beogradska filharmonija nagradiće svoj grad, kao i sve njegove goste spektakularnim koncertom na otvorenom na Ušću, 25. juna sa početkom u 20 časova.

Beogradska simfonija 2017

Beogradska filharmonija institucija je koja od 1923. godine beograđanima, ali i ljubiteljima ”klasike” sa svih meridijana, svojim maestralnim izvođenjem približava kultna dela svetskih kompozitora i pruža jedinstven doživljaj ove vanvremenske umetnosti.

Ove godine, 25. juna, Beogradska filharmonija rešila je da svoje sugrađane nagradi svojevrsnim spektaklom, potpuno besplatnim koncertom na otvorenom! Tog dana, prostorom na kome su se tokom proteklih 15 godina mogli čuti himne različitih generacija i muzičkih stilova, počev od čuvenih hitova u izvođenju Rolling Stones-a, preko Bajage & Instruktora, Riblje Čorbe, pa sve do Cece, ovaj put odjekivati note Žorža bizea, Bramsa, Vagnera, Mocarta i drugih kultnih kompozitora koji su odavno zauzeli mesto u istoriji svetske muzike. Ovaj nesvakidašnji hepening održaće se u neposrednoj blizini nekadašnje zgrade SIV-a (Palata Srbija), na mestu gde je inače planirana izgradnja dugo najvljivanog zdanja Beogradske filharmonije, mesta koje će u godinama pred nama biti zaslužena stalna adresa ove institucije koja skoro jedan vek predstavlja ponos Beograda i Srbije.

Pored želje da obraduju mnogobrojne ljubitelje klasičnih kompozicija, namera Beogradske filharmonije i organizatora ovog dešavanja jeste i edukacija naših sugrađana, kao i i približavanje kultnih kompozitora i njihovog stvaralaštva široj javnosti. Ovaj svojevrsni “piknik” na Ušću doneće svim beograđanima i posetiocima ovog grada ne samo spektakularnu zabavu, već i zabavnu edukaciju.

Beogradska-simfonija2017

Osim toga što se ovakvo dešavanje organizuje po prvi put u Beogradu, poseban kuriozitet predstavlja i mogućnost da svi zainteresovani građani na sajtu filharmonije glasaju za kompozicije koje će se te večeri izvoditi i tako samim tim direktno učestvuju u stvaranju repertoara.

Ukoliko planirate da 25. juna boravite u Beogradu, posetite portal noviapartmani.com i izaberite jedan od mnogobrojnih smeštajnih kapaciteta. Ukoliko ste ljubitelj klasične muzike, naša je preporuka da potražite apartmane na Novom Beogradu, gde ćete u ugodnoj šetnji, za veoma kratko vreme doći do lokacije na kojoj će se održati ovo dešavanje. Nakon toga, na vama je samo da se prepustite divnim zvukovima i uživate u toploj beogradskoj letnjoj večeri.

Podeli sa prijateljima


processing...