Beogradski novogodišnji vašar

Jedna od manifestacija po kojoj se prepoznaje slavljenička atmosfera svakako je Beogradski novogodišnji vašar koji se ove godine organizuje po 61. put.

Beogradski novogodišnji vašar

Nova godina tradicionalno budi praznični duh u svakom od nas. Novogodišnja euforija postaje neizostavan deo svakodnevnice, motivišući nas da pronađemo najlepše poklone za svoje najbliže, i isplaniramo kako ćemo je dočekati. Posebno se raduju najmlađi članovi porodice, jer kićenje jelke, kao i novogodišnje uređenje doma jeste jedna od najlepših porodičnih tradicija. Gradovi se takođe pripremaju za doček kroz praznično ukrašavanje i planiranje najrazličitijih zabavnih manifestacija koje su osmišljene kako bi prolaznicima pružile nezaboravno iskustvo tokom novogodišnjih praznika.

Kada su u pitanju manifestacije tokom zimskih meseci, Beograd se ističe kao grad koji ne samo da ne zaostaje za poznatim evropskim turističkim destinacijama, već po mnogim stvarima i prednjači.

Jedno od najstarijih i najposećenijih zimskih zabavnih dešavanja u našem gradu svakako jeste tradicionalni Novogodišnji vašar.

Ova jedinstvena tradicionalna zabavna manifestacija već šest decenija održava se u halama Beogradskog sajma, a ove godine Novogodišnji vašar održava se 61. put! Od osnivanja 1961. godine, postao je jedna od najposećenijih manifestacija na Beogradskom sajmu. Na Novogodišnjem vašaru posetioci svih uzrasta imaće priliku da uživaju u velikom broju raznovrsnih zabavnih aktivnosti.

Ovogodišnji Novogodišnji vašar u Beogradu održavaće se od 15. do 30. decembra 2023. godine u Hali 1 Beogradskog sajma. Ulaz za posetioce je potpuno besplatan, a potrebno je samo poneti dobro raspoloženje. Posetioci će biti zabavljani na brojnim lokacijama unutar Hale 1, pri čemu najveću pažnju svakako privlači čuveni Luna park. Ringišpili, tobogani, rolerkosteri, vrteške, lavirinti i igraonice pravi su hit među svim uzrastima. Poseban doživljaj pruža ringišpil visok čak 30 metara, koji doseže visinu same kupole Hale 1. Luna park nije jedini koji će očarati posetioce. Novogodišnji pokloni, igračke, suveniri, ukrasi i različite manifestacije nude se na štandovima duž Hale 1. Posetioci mogu uživati u opuštanju na štandovima sa osveženjem, probati domaće poslastice, ili se opustiti uz poznati vašarski roštilj.

Ukoliko za vreme novogodišnjih praznika planirate posetu Beogradu preporučujemo iznajmljivanje privatnog smeštaja u Beogradu. Apartmani iz naše ponude omogućavaju udoban i kvalitetan boravak po relativno povoljnim cenama. Nalaze se na najboljim lokacijama Beograda gde ćete biti u mogućnosti da na vrlo jednostavan način posetite sve zimske manifestacije u gradu i tako ne propuste nijedan događaj. Predlažemo da na našem sajtu u sekcijama Strogi centar i Centar potražite smeštajni kapacitet koji će po vašim parametrima najviše odgovarati.

Podeli sa prijateljima


processing...