Električni Orgazam u Beogradu

Kultni beogradski bend Električni Orgazam nakon dužeg vremena ponovo će održati koncert u Domu omladine kada će promovisati svoj studijski album.

Električni Orgazam u Beogradu

Električni Orgazam, legendarni rock bend, svoju prolećnu regionalnu turneju okončaće svojim beogradskim koncertom.

Svirka je zakazan za 20. april, a mesto događaja je kultni Dom Omladine. Ujedno, ovo je i prilika da bend promoviše svoj studijski album pod nazivom „Gde smo sad?“ koji je snimljen prošle godine, a publika i stručna javnost proglasili su ga za najbolji Rock'n Roll album 2018. godini.
Od dana kada je bend „Električni orgazam“ osnovan, davne osamdesete godine prošlog veka, osnivač i frontmen benda, neumorni i svestrani Srđan Gojković Gile bavio se muzikom na svoj, originalni i zanimljiv način, donoseći publici kako prepoznatljive, tako i neobične i drugačije tonove.

Prve zapažene numere ovog benda bile su snimljene na albumu „Paket aranžman“ koji je snimljen zajedno sa grupama „Idoli“ i „Šarlo akrobata“. U pitanju su pesme „Krokodili dolaze“ i „Zlatni papagaj“. Odmah potom dolili su priliku da snime i svoj debi album koji je nosio naziv samog benda “Električni Orgazam”. Tokom godina usledili su i brojni drugi voljeni i rado slušani albumi koji su, svaki za sebe, donosili popularne numere i hitove. Bez obzira kakvu muziku volite, gotovo da nema onog ko može da kaže da nije pevušio barem jednu od pesama Električnog orgazma „Kako bubanj kaže“, „Seks, droga, nasilje i strah“, „Debela devojka“, „Ja sam težak kao konj“, „Bejbe, ti nisi tu“, “Igra Rock'n Roll cela Jugoslavija“ ...

SLIKA-56

Baveći se muzikom, Gile je uz Električni Orgazam učestvovao i u radu drugih bendova, radio samostalno, snimao muziku za filmove, bavio se pomalo i novinarstvom, snimao, pravio koncerte i ukratko, bio i ostao jedan od najznačajnijih beogradskih muzičara. Filmovi „Kako je propao rokenrol“ iz 1989. godine, kao i „Crni bombarder“ iz 1993. godine, svojevrsni su filmski hitovi koji se i danas gledaju, a muziku je za njih radio upravo Gile. Saradnja Gileta i Vlade Divljana donela je dobro poznati album iz 1991. godine – „Lutka koja kaže ne“, dok je 1992. godina iznedrila projekat EKV-a, Brejkersa i Električnog Orgazma pod nazivom “Rimtutituki”. Cilj ovog projekta bio je promovisanje antiratnih stavova.

Ove godine Električni Orgazam obilazi region u okviru svoje turneje, svira, stvara i zabavlja publiku. Čini nam se da su i dalje rešeni da proizvode dobar zvuk, možda čak više nego ikada. Oni koji će 20. aprila otići u Dom omladine tome će sigurno posvedočiti, dok će svi ostali, hteli to da priznaju, ili ne, pevušiti stare hitove ovog legendarnog beogradskog benda.

Ukoliko niste iz Beograda, a želite da uživate u koncertu ovog legendarnog benda, Novi apartmani imaju idealan smeštaj za vas. U pitanju je APARTMAN A 301, dvosobni stan koji se nalazi baš preko puta Doma omladine i gde se na veoma povoljan, ali jako udoban način možete da smestite i nakon koncerta odmorite pevušeći kultne melodije ovih poznatih beogradskih muzičara. 

Podeli sa prijateljima


processing...