Kreativnost iznad svega

U Beogradu se i ove zime organizuju besplatne radionice za decu i mlade koje dodatno oplemenjuju već bogatu kulturno-zabavnu ponudu grada.

Kreativnost iznad svega

U Kulturnom centru Dorćol i prostorijama galerije X vitamin svake subote, tokom januara i februara 2022. održavaće se besplatne radionice za decu i mlade.

Ovi projekti namenjeni su polaznicima uzrasta od 14 do 19 godina i imaju za cilj da kroz kreativan rad omoguće edukaciju iz različitih oblasti: video žurnal, kaligrafija i istorija umetnosti.

Na radionicama video žurnala mladi imaju priliku dobiju informacije o teorijskim i istorijskim okvirima video arta koje će uz pomoć svojih mobilnih telefona naučiti da razrade, razviju i izvedu svoje ideje u obliku finalnog video rada.

Radionica kaligrafije omogućava da se naši mladi bliže i praktično upoznaju sa umetnošću lepog pisanja. Akcenat će biti na izučavanju ćiriličnog pisma.

Projekat „Šetnja kroz istoriju s Oliverom Tomićem“ obuhvata seriju predavanja iz oblasti istorije umetnosti i teorije, koje vodi prof. dr istorije umetnosti Oliver Tomić.

Teorijska predavanja se održavaju uz redovnu i zanimljivu, mladima dostupnu, video prezentaciju. Veliki deo projekta se realizuje na terenu kroz posete i stručna vođenja: legatima, galerijama i muzejima, upoznavanjem sa spomenicima kulture u Beogradu... Na ovaj način, polaznici prepoznaju i stiču dodatno znanje o bogatom kulturno-umetničkom nasleđu i stvaralaštvu svoje sredine.

Novi apartmani snažno podržavaju sve projekte koji za svoj cilj imaju pozitivan uticaj na širenje kulture i svih pozitivnih društvenih vrednosti, ali i kreativnosti i kreativnog načina mišljenja, pogotovo kada su u pitanju aktivnosti usmerene ka mladima. Zato pozivamo sve roditelje da svoje tinejdžere tokom ovih zimskih dana usmere na ove izvanredne radionice na kojima će svakako naučiti nešto novo, a sigurni smo i zabaviti se. 

Podeli sa prijateljima


processing...