Stiže novi FEST

Sledi divna vest za istinske ljubitelje sedme umetnosti, jer se ubrzano približava 51. FEST, definitivno najvažnija filmska manifestacija ovog dela Evrope.

Stiže novi FEST

Opravdano, ili ne, konačno su se sve stvari vratile u normalu. Tako je ponovo, ovaj put bez ikakvih ograničenja zakazan novi, 51. po redu Međunarodni filmski festival, FEST.

Tako će Beograd u periodu od 24. februara do 05. marta ponovo postati filmski centar ovog dela Evrope. S obzirom da se još uvek ne zna tačan program ovog festivala, ne želimo da nagađamo i iznosimo nepotvrđene informacije. Ipak, namera nam je da naše cenjene goste i brojne posetioce portala Novi apartmani na vreme podsetimo da navedeni period obeleže u svom kalendaru i posvete se uživanju u najkvalitetnijim svetskim filmskim ostvarenjima.

Tokom svih ovih decenija, tačnije od početka sedamdesetih godina dvadesetog veka, Beograd krasi jedan od najvažnijih evropskih i svetskih festivala sedme umetnosti. U pitanju je upravo FEST. Prvi Međunarodni filmski festival održan je u januaru 1971. godine i to pod nazivom „Hrabri novi svet“. Od tada pa sve do današnjeg dana rastao je uticaj ovog festivala koji je tako stekao snagu da privuče najveća filmska imena i svetsku pažnju. Ali ne samo to! Najveći značaj ovog festivala, a što u današnje vreme možda sve više dolazi i od značaja, upravo je činjenica da ljubiteljima filma ponovo pruža mogućnost da u tih desetak dana trajanja, bioskopskim salama pogledaju zaista kvalitetna filmska ostvarenja, često i ovekovečena najvažnijim filmskim nagradama kao što su nagrada Oskar i Zlatni globus.

Ukoliko ste jedan od onih ljubitelja prave i pomalo zaboravljene kinematografije i koji će imati sreće da prestonicu Srbije poseti baš u periodu održavanja FEST-a predlažemo vam da na našem sajtu u sekciji Centar odaberete jedan od mnogobrojnih i savršeno opremljenih apartmana u blizini centralnih lokacija odigravanja ovogodišnjeg festivala i udobno provedete festivalske dane u Beogradu. Nadamo se da će se, koliko već sledeće godine ovaj čuveni filmski festival vratiti na mesto koje ga je proslavilo, u legendarni Sava centar čije renoviranje će se privesti kraju tokom ove godine.

Zato, ukoliko nikada niste bili u Beogradu, vreme održavanja FEST-a definitivno je pravo vreme za to. Uživajte u Beogradu koji se svake godine u ovom periodu pretvara u centar glamura, sjaja i senzacija, a što je svakako nerazdvojni deo filma i sedme umetnosti uopšte. 

Vidimo se na Festu!

Podeli sa prijateljima


processing...