Vikend van Beograda

Beograd je zabavan i lep, ali ponekada je ipak potreban predah od užurbanog načina života i gužve, a pogotovo za vreme COVID-19 pandemije.

Vikend van Beograda

Svima nam je ponekada potreban odmor i “reset” od svakodnevnice, pa ma koliko ona bila zabavna i kvalitetno ispunjena. To možda ponajviše znaju Beograđani koji su inače naviknuti na izobilje sadržaja i zabave. Međutim, upravo to izobilje generiše i velike gužve, stres, zagađenje. U vreme različitih restrikcija zbog epidemije korona virusa, Beograđani i gosti našeg grada sve češće se opredeljuju da vikende provedu na nekom od obližnjih izletišta kao što su Avala, Bojčinska šuma, Duboki potok, Fruška Gora, međutim, sve češće se odlučuju i na malo udaljenije destinacije poput planine Divčibare i još dalje, ali i mnogo bogatije sadržajima – planine Zlatibor.

Novi apartmani će ovaj put preporučiti upravo ove dve planinske lepotice.

Divčibare su zbog svoje blizine Beogradu, ali i Valjeva vrlo pogodna turistička lokacija čiji su kapaciteti sve do skora bili nedovoljno iskorišćeni. Tačnije, još uvek su nedovoljno iskorišćeni, ali je započeto sa intenzivnijim razvojem ovog turističkog lokaliteta. U pitanju je blaga planina visine 980 m koja poseduje ski kapacitete i sisteme veštačkog osneživanja, ali je pre svega ova planina pogodna za duge šetnje i uživanje na svežem i nezagađenom vazduhu što ovu Divčibare čini posebno interesantnom opcijom za vikend odmor i izlete svih onih koji su smešteni u Beogradu.

Zlatibor je sa druge strane turistička lokacija koja se već decenijama kontinuirano razvija i koja je postala zaista primer kako u potpunosti na vrlo odgovoran način treba iskorišćavati lepote i prirodno blago u cilju jačanja turističke ponude lokaliteta. Pored bogatih i raznovrsnih smeštajnih kapaciteta, ski staza i zabavnih sadržaja za sve generacije posetilaca, ova planina je još od davnina poznata kao vazdušna banja sa izraženim terapeutskim dejstvom za brojna zdravstvena stanja. Zlatibor je od Beograda nešto više udaljen od Divčibara i dok se u potpunosti ne završi auto put, ova planina ne predstavlja rešenje za jednodnevni izlet, međutim, ukoliko ste Beograd odabrali za svoju udobnu bazu i utočište, preporučujemo da se jedan vikend odvojite za posetu ovoj planinskoj lepotici. Jedna od novosti u ponudi Zlatibora svakako je i najduža panoramska gondola na svetu dužine skoro 9 kilometara u kojoj ćete uživati u neverovatnom pogledu na prirodu ove planine.

Zbog čitave situacije, kao i ograničenih mogućnosti za uživanje u gastronomskoj i zabavnoj ponudi Beograda, Novi apartmani preporučuju da odvojite malo svog dragocenog vremena i posetite ove planinske lepotice. Takođe, po mišljenju epidemiologa, boravak na otvorenom u prirodi svakako minimalizuje mogućnosti zaražavanja i prenošenja virusa, tako da i ova činjenica govori u prilog izleta na Divčibare i Zlatibor.

Dok ste u Beogradu, takođe predlažemo da se opustite i relaksirate na najbezbedniji način, u svom privatnom SPA centru. Dovoljno je da posetite naš sajt i u sekciji Apartmani sa đakuzijem odaberete jedan od vrhunskih apartmana koji će vam omogućiti užitak baš kao i oni najluksuzniji spa centri, ali po vrlo pristupačnoj ceni!

Podeli sa prijateljima


processing...