Novi centar zbivanja Beograda

Beograd na vodi projekat je koji svakako dominira srpskom prestonicom i predstavlja lokaciju koja će ubrzo postati jedna od top destinacija srpske prestonice.

Novi centar zbivanja Beograda

I pored brojnih oprečnih mišljenja i stavova (možda opravdanih, a možda i ostrašćenih) projekat “Beograd na vodi” bukvalno je transformisao jedan čitav deo grada koji se bez pogovora može pohvaliti jednom od najboljih i najatraktivnijih lokacija u Beogradu.

Ovaj novoizgrađeni poslovno-stambeni kompleks ogromnih razmera koji je nikao na desnoj obali Save i koji više nikoga ne može ostaviti ravnodušnim promenio je ne samo sliku već i način života tog dela grada. Izgrađen je potpuno novi bulevar, a u maniru brojnih evropskih gradova, postojeće ulice dobile su moderne kružne tokove koji vrlo efikasno uređuju saobraćaj. Izmeštanje železničke i autobuske stanice doprinelo je smanjenju gužve, a zarad efikasnijeg transporta napravljeni su i neophodni parkinzi za posetioce. Izgradnja novog velikog tržnog centra je gotova, a u toku je i izgradnja preostalih stambenih i poslovnih višespratnica.
Bez obzira na opsežne građevinske radove obezbeđena je sasvim dovoljna infrasturkutra, ali i bogata i raznovrsna ponuda namenjena svima onima koji žele da prošetaju ovim prelepim mestom i uživaju u jednom drugačijoj perspektivi Beograda i obala reke Save.

U suštini, pogled na ovaj deo grada iz ma kog ugla izgleda potpuno drugačije i zadivljujuće. Nekadašnja mahala koja se kasnije pretvorila u popularni centar dešavanja, nazvana Savamala lako je mamila i privlačila mlade ljude. Ipak izgradnjom Beograda na vodi ona nije nestala, već je modernizovana, ulepšana i pripojena jednom potpuno drugačijem i savremenijem centru. Ovo mesto na desnoj obali Save oduvek je bilo jedno od omiljenih šetališta Beograđana. Za bicikliste i šetače i ranije je postojala staza pored reke od Ade Ciganlije do 25. maja. Međutim, sada je i ovo šetalište dobilo je potpuno novo ruho i izgled. Prostrano, popločano i uređeno šetalište sada ostavlja sasvim drugačiji utisak i privlači brojne beograđane, ali i turiste.Otvoreni su novi restorani i kafići sa prekrasnim pogledom i odličnom uslugom. Tu su zaista brojna igrališta za mališane na kojima se deca neumorno igraju.

Mora se priznati da šetalište i dalje ostavlja utisak nedovršenosti, budući da svi radovi zaista i nisu završeni. Međutim, prekrasan pogled ka reci, kao i otvorenost i širina čitavog pejzaža okupanog suncem čine ovo mesto idealim šetalištem tokom svih perioda u godini, pa i tokom jesenjih i zimskih hladnih dana.
Ukoliko planirate posetu Beogradu, ili ste Beograđanin kojeg interesuje kako izgleda život u jednom sasvim novom Beogradu nadomak najvećeg trgovinskog i zabavnog centra u ovom delu Evrope, onda posetite portal Novih Apartmana i rezervišite smeštajni kapacitet apartman Waterfront, jer upravo se on nalazi u središtu ovog novog “jezgra Beograda”. 

Podeli sa prijateljima


processing...