Počinje letnja sezona u čuvenoj boemskoj četvrti

Skadarlija, čuvena boemska četvrt Beograda polako vraća svoj prepoznatljiv stil i način života po kome je pre pandemije bila globalno poznata.

Počinje letnja sezona u čuvenoj boemskoj četvrti

Tradicionalnim podizanjem skadarlijske zastave otvorena je nova turistička sezona u najpoznatijoj boemskoj ulici u Beogradu.

To ne znači samo da je čuvena boemska četvrt Beograda prilagodila svoj letnji sadržaj i time obogatiti turističku ponudu Beograda, već ovo znači i svojevrsan početak povratka u normalu i načinu života koji smo toliko voleli, a koji je svetska pandemija korona virusa tako surovo prekinula.

Letnja sezona znači i organizaciju brojnih besplatnih aktivnosti na otvorenom, recitacija, koncerata, mini predstava, a planirano je i održavanje tradicionalnih i tematski organizovanih mini bazara, na kojima će svi koji ovog leta posete srpsku prestonicu imati priliku da kupe autentične proizvode po kojima su Srbija, kao i Beograd nadaleko poznati.
Ukoliko postoji neko ko nije upoznat sa Skadarlijom, kako je nastala i zbog čega je toliko autentična, Novi apartmani će ga na ovom mestu upoznati sa najvažnijim činjenicama.

Naime, Skadarlija se nalazi u blizini Narodnog pozorišta, te su u njoj stanovali, tuda prolazili i često boravili glumci i drugi umetnici. Upravo su oni ovoj ulici dali šarm koji i danas nosi. Skadarlija je očuvala svoj autentični izgled iz doba Turaka, te je popločana kaldrmom i nedovoljno osvetljena. Dužinom Skadarlije nicale su jedna za drugom kafane. “Dva Jelena” i “Tri Šešira” dve su čuvene kafane još iz devetnaestog veka. Od kafana koje još uvek rade, jedino je starija kafana “Znak pitanja” koja se nalazi u blizini Saborne crkve, takođe u centru Beograda. Iako duga svega oko petsto metara, u Skadarliji se pored tradicionalnih restorana danas mogu pronaći i hosteli, saloni i moderni barovi, te za svačiji ukus po nešto. Dobra muzika, dobra hrana, dobra kafa… epiteti su koji se vezuju sa imenom ove čuvene ulice, a zanimljiv svet koji ovde dolazi upotpunjuje autentičnu atmosferu, kao i duh nekog prošlog vremena koji provejava u kasnim večernjim satima.

Zbog upitnih radova sanacije danas je Skadarlija pomalo promenila svoj prvobitni izgled za koji se ipak nadamo da će u skorije vreme biti vraćen sprovođenjem novih radova sanacije i ispravljanjem brojnih grešaka priliko nedavno sprovedene rekonstrukcije. Ipak, ono u šta smo sasvim sigurni jeste činjenica da šarm i karakter ove čuvene beogradske ulice niko i nikada ne može da uništi!
Zbog toga pozivamo sve one koji će ovoga leta posetiti Beograd da obavezno svrate do boemske četvrti i osete jedinstvenu skadarljisku atmosferu.

Ukoliko želite da prilikom svoje posete Beogradu budete smešteni u neposrednoj blizini Skadarlije, predlažemo vam da pogledate našu ponudu smeštajnih kapaciteta i opredelite se za neki od mnogobrojnih udobnih apartmana iz sekcije STROGI CENTAR koji će najviše odgovarati vašim potrebama, željama i budžetu, a do kojeg ćete se veoma lako uz pratnju muzičara, u “skadarlijskom stilu”, vratiti iz večernjeg provoda. Naravno, zbog situacije sa pandemijom molimo vas da pratite epidemiološku situaciju i savete nadležnih tela u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa i tako na odgovoran i bezbedan način uživate u čarima Skadarlije, Beograda i Srbije. 

Podeli sa prijateljima


processing...