Beograd i Crvena Zvezda u punom sjaju

Crvena Zvezda uspela je da obezbedi plasman u elitna evropska takmičenja i u fudbalu i u košarci, pa će Beograd biti domaćin vrhunskih sportskih dešavanja.

Beograd i Crvena Zvezda u punom sjaju

Prošle godine je vest da je Crvena Zvezda uspela da se domogne elitnog evropskog takmičenja zaista zvučala senzacionalno. Međutim, ponavljanje ovog uspeha zaista predstavlja vrhunski uspeh jednog velikog srpskog i evropskog kluba koji se poslednje dve decenije nalazi u zapećku, marginalizovan i skrajnut na dno, a sve zbog već svima poznatih nesrećnih dešavanja koja su vladala u ovom regionu.
Zvezda je upravo predstavljala personifikaciju brojnih loših stvari i odluka iz devedesetih godina, pa su zbog svega toga uspesi koje ovaj veliki klub beleži u dva najpopularnija sporta još više dobili na važnosti.

Što se “najvažnije sporedne stvari na svetu” tiče, fudbalski klub Crvena Zvezda ove godine će ponovo ugostiti neke od najboljih evropskih klubova. Tako će na stadionu Rajko Mitić zaigrati prvotimci fenomenalnog Bajerna, a tu će biti i predstavnik čuvene Premier lige Totenhem, koji će zbog trenutnog raspleta situacije sa ostrva doleteti u najjačem sastavu i sa velikom željom da Zvezdi uzmu sva tri boda.
Crvena Zvezda je već odigrala dve utakmice, jednu u Minhenu koju je očekivano izgubila od neverovatne fudbalske mašine zvane Bajern, dok je drugu utakmicu odigrala u Beogradu, gde je u goste došao bratski tim iz Atine. Tada je i zabeležena i veoma važna pobeda Crvene Zvezde koja otvara brojne nade i mogućnosti ne samo za klub, već i za ceo klupski fudbal Srbije uzimajući u vidu nove kvote kojima će se odigrati ko će u narednom periodu igrati u elitnim evropskim takmičenjima.

Međutim, fudbal nije jedini sport u kome najveći srpski klub ove godine briljira. Tako je košarkaški klub Crvena Zvezda uspeo da se ponovo plasira i zaigra elitno evropsko košarkaško takmičenje – Evroligu, pa će Beograd imati zadovoljstvo da ugosti i velikane starog kontinenta i u ovom sportu, koji je tradicionalno veoma voljen u Srbiji.

bayern_crvena_zvezda_sportskidogadjaji_aquatravel

Tako će srpska prestonica imati priliku da ove zime ugosti neka od najvećih imena evropske i svetske košarke i neke od najvećih košarkaških klubova u svetu. Tako će tokom oktobra u Beograd doputovati turski Fenerbahče, velika Barselona, zatim ruski Kimki, dok će do kraja godine Beograd posetiti i Real Madrid, Lion, Valensija, Baskonija, zatim, ponovo Olimpijakos – ovaj put za mejdan u košarci, dok početkom sledeće godine u Beograd gostuje i Bajern (nadajmo se boljem izdanju naših momaka, nego li u fudbalu), Žalgiris, Alba, Anadolu, Panatenaikos, CSK, Makabi, Milano i Zenit.

Zbog silnih predstojećih velikih sportskih mečeva i nadmetanja u dva najpopularnija sporta na ovim prostorima opravdano se očekuje da će Beograd u naletima opsedati veliki broj turista, kako iz regiona, tako i iz Evrope i sveta. Ako tome dodamo i činjenicu da se naka od ovih brojnih i interesantnih nadmetanja održavaju u periodu neposredno pre i nakon dočeka Nove godine, praznika koji, sada već, poslovično predstavlja vreme kada veliki broj turista posećuje Beograd, sasvim je jasno što vas mi sa Novih apartmana sada već pozivamo da na vreme rezervišete svoj smeštaj i obezbedite apartman koji vam odgovara. Koju god lokaciju odabrali, sigurni smo da nećete pogrešiti, jer su lokacije odigravanja svih gore navedenih sportskih dešavanja veoma dobro povezane. Ipak, ukoliko planirate da pratite dešavanja na fudbalskom stadionu Rajko Mitić, ipak vam predlažemo da pogledate neki od apartmana iz sekcija Vračar i Strogi centar, dok ukoliko planirate da pratite košarkaška nadmetanja, možda je Novi Beograd idealna sekcija za vas.

Na kraju, ostaje nam samo da Crvenoj Zvezdi poželimo srećne predstojeće utakmice, a svim gostima Beograda uživanje u praćenju sportskih nadmetanja, kao i čarima prestonice Srbije. 

Podeli sa prijateljima


processing...