Josipa Lisac ponovo u Beogradu

Josipa Lisac, jedna od večitih živih legendi muzičke scene sa ovih prostora na dan zaljubljenih održaće svoj koncert za svoju beogradsku publiku.

Josipa Lisac ponovo u Beogradu

Na dan zaljubljenih, 14. februara 2020. godine čuvena Josipa Lisac održaće koncert u Sava Centru na Novom Beogradu.

Ova osoba jedinstvenog glasa koja pripada prošlom vremenu kao i ovom, a zapravo se može reći da ne pripada niti jednom vremenu u potpunosti još jednom će obradovati vernu beogradsku publiku i nagraditi je svojim prepoznatljivim stilom i interpretacijom koju niko ne može da ponovi. Njeni fanovi u Beogradu ne propuštaju ni jedan njen koncert a podjednako se raduju svakom njenom nastupu. Dvorana Sava Centra koji je izgrađen još sedamdesetih godina još uvek odiše ondašnjim vremenom zbog čega i jeste kao stvoren za nju i njen nastup. Pored toga, Josipa Lisac će ovim koncertom proslaviti svoj sedamdeseti rođendan.
Ova poznata hrvatska pevačica rođena je 14. februara 1950. godine u Zagrebu. Od malena slušala je muziku i interesovala se za pevanje. Bila je član dečijeg hora i još tada je izvodeći dela klasične muzike osvajala nagrade. To ipak nije u potpunosti opredelilo smer njene karijere jer je bavljenje muzikom otpočela kao član rok grupa „O Hara“ i „Zlatni akordi“. Njena solo karijera započela je krajem šezdesetih godina prošlog veka. Nastupala je na festivalima i snimala.

Njeno poznanstvo i saradnja sa hrvatskim muzičarem Karlom Metikošem napravila je svojevrsnu prekretnicu u njenom životu i u muzičkom stvaralaštvu. Plod njihove saradnje 1973. godine bio je album „Dnevnik jedne ljubavi“ koji se kasnije kotirao i danas predstavlja jedan od najvažnijih albuma snimljenih u Hrvatskoj pa i uopšte na ovim prostorima. Sedamdesetih godina je snimala džez numere sa poznatim imenima džeza kada su nastale pesme „Nema sunca“, Moj smješni dječače, „Čovjek s tisuću mana“. Ukupna njena pojava i nastupi na koncertima čine je drugačijom, lako prepoznatljivom. Njen najveći hit „Gdje Dunav ljubi nebo“ samo je jedan od brojnih hitova koji se i danas vrte na mnogim radio stanicama. To su i pesme „O jednoj mladosti“, „Srela sam se s njim“, „Sreća“, „Magla“, „Danas sam luda“.

Ova ekscentrična , hrabra i nadasve talentovana pevačica nikada nije volela prosečnost i ostala je upečatljiva kao pojava i kao muzička diva. Njena muzika ostala je specifična, prepoznatljivog stila i interpretacije. Njene pesme pune su emocija, setne, energične i neponovljive. I posle toliko godina stvaranja ona na scenu i dalje izlazi prepuna divne energije i sa neopisivom radošću, kao što je i dočekana od strane svoje publike.

Ukoliko ste ljubitelj muzičkog opusa ove čuvene dame, beogradski muzički spektakl ne smete da propustite. Posetite na vreme portal Novih Apartmana i u sekciji Novi Beograd, odaberite apartman baš po vašoj meri. 

Podeli sa prijateljima


processing...