Uskršnji praznici u Beogradu

Uskrs se ove godine po pravoslavnom kalendaru obeležava 08. aprila, pa kalendarski i sadržajno predstavlja idealnu priliku za posetu gradu na obali dve reke.

Uskršnji praznici u Beogradu

U religijskom smislu Uskrs je jedan od najznačajnijih dana u hrišćanstvu i za sve hrišćane predstavlja najradosniji praznik. Međutim, u Srbiji Uskrs zaista predstavlja jedan od najradosnijih praznika za sve zaposlene građane bili oni vernici, ili ne, s obzirom da su dani, počev od Velikog petka, pa sve do drugog dana Uskrsa u Srbiji neradni. Ta četiri vezana neradna dana građani Beograda koji imaju tu sreću da nemaju obavezu dežurstva, ili ne rade u nekom maloprodajnom objektu najčešće koriste da pobegnu na neki mini izlet van grada, u neki spa centar, da obiđu svoju rodbinu unutar Srbije, dok sa druge strane, pasionirani ljubitelji skijanja koriste poslednju priliku za skijanje u nekom od ski centara Evrope.

Međutim, veliki broj Beograđana sa zadovoljstvom ostaje u svom gradu gde sa porodicom i najbližim prijateljima uživaju u lepim trenucima mira i spokoja, veselju i šarenilu koji tradicionalno donosi Uskrs.
Grad Beograd, ali i brojne organizacije odavno su prepoznali potrebe svojih sugrađana i trude se da u ovom peroidu organizuju što je više besplatnih dešavanja namenjenih svima, od onih najmlađih, pa sve do njihovih baka i deka.

Imajući u vidu vremensku prognozu za Beograd, ovogodišnji Uskrs predstavljaće fantastičnu priliku da se uživa na otvorenom, što omogućava da se u divnim prolećnim danima razgledaju brojne lepote Beograda, ili da se predstojeći dani provedu aktivno u nekoj od brojnih zelenih oaza koje krije ovaj grad.

Sve ovo ne predstavlja samo dobru priliku za brojne turiste koji tradicionalno u ovom periodu doalze u naš grad, željne upoznavanja sa bogatim kulturnim nasleđem srpske prestonice, već predstavlja idealnu priliku i za sve Beograđane koji ostaju u gradu, pa ovaj mini odmor mogu da iskoriste za ponovno upoznavanje sa Beogradom. Zapitajte se i sami koliko ste puta slušali o atraktivnim turama po Beogradu, novim spektakularnim sadržajima koji već duže vremena oduševljavaju brojne turiste, a da pri tom vi nikada niste to ni videli, a kamoli doživeli.

Stoga, bez obzira da li ste turista koji je u Beograd došao da provodi lude noći dočekujući zoru u jednom od brojnih prestoničkih klubova, ili ste žitelj ovog grada, koji je samo čekao priliku da se odmori od naporne svakodnevnice, ne budite lenji, već kada se dovoljno naspavate krenite ka Savamaloj, obiđite Kalemegdan, prijavite se za neku od interesantnih tura za obilazak nekih od podzemnih tajni koje krije ovaj grad, ili krenite samostalno u obilazak najznačajnijih građevina.

Ukoliko ste više ljubitelj prirode i parkova, uputite se ka Košutnjaku, ili na nezaobilaznu Adu Ciganliju gde će vas sačekati zaista bogat sadržaj. Prošetajte se Topčiderom, Banjičkom šumom, ili provedite mirno popodne na Tašmajdanu uživajući sa svojim najmlađima. Ukoliko ste ljubitelj reke tek onda ima šta da radite. Uputite se obalama Save i Dunava i uživajte u svežini i specifičnoj atmosferi koju samo reka može da pruži.

Želeći da pomogne svojim gostima, ali i da kod šire strane javnosti promoviše svoj voljeni grad sajt noviapartmani.com već duže vreme kroz svoje blog tekstove obrađuje različite teme u vezi sa Beogradom, pa tako svojim sadašnjim i budućim gostima opisuje interesantne lokacije i dešavanja sa ciljem da za što kraće vreme posete što više najvažnijih turističkih lokacija i atrakcija grada, kao i da se naši gosti što lakše odluče za neke od brojnih raznovrsnih sadržaja Boegrada, a koji pri tom najviše odgovaraju njihovom senzibilitetu i interesovanjima

Ukoliko su odmor i relaksacija vaš primarni razlog posete Beogradu predlažemo vam da na našem sajtu, u sekciji apartmani sa đakuzijem odaberete jedan od “mini spa centara” u kome ćete provesti nezaboravne trenutke opuštanja nakon bogatog dnevnog (i večernjeg) programa koji će vam ovaj grad na dve reke sa zadovoljstvom priuštiti. 

Podeli sa prijateljima


processing...