Anime simfonija po prvi put u Beogradu

Dom omladine sredinom decembra biće domaćin jedinstvenog spektakla, jer će se po prvi put u Beogradu održati čuvena Anime simfonija iz Japana.

Anime simfonija po prvi put u Beogradu

Nesvakidašnji spektakl koji objedinjuje čuvenu vizuelnu umetnost anime i operski orkestar stiže u Beograd 15. decembra od 18.30 u veliku salu Doma omladine.
Tako će se po prvi put u srpskoj prestonici održati ta čuvena “Anime simfonija” koju će predvoditi japanski dirigent i idejni tvorac ovog jedinstvenog koncepta, Keničija Simuru, uz učešće orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta i projekcije animea na ekranu.

Na programu koncerta biće muzika iz poznatih animea i igara: Neon Genesis Evangelion, Sword Art Online, Fate/zero, Fullmetal Alchemist, Black Butler, Attack on Titan, JoJo’s Bizarre Adventure, Tokyo Ghoul, Tokyo Revengers, Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle, My Neighbour Totoro i druga popularna dela japanske animacije i industrije igara.
Muzičko izvođenje pratiće i projekcije filmova, kao svojevrsni dodatak.

Anime Simfonija uspeva da spoji naizgled nespojivo kada su u pitanju muzički žanrovi, ali ono što je najvažnije jeste i da privlači publiku različitih senzibiliteta, pa u ovom spektaklu podjednako uživaju, kako poklonici anime filmova i igara, tako i ljubitelji klasične muzike. Zato Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta nastavlja rad na kreiranju novih muzičkih poslastica kojima će počastiti publiku širom zemlje i regiona.

Ukoliko ste ljubitelj ove jedinstvene dalekoistočne umetnosti koja u poslednjim decenijama manifestovala kroz različite oblike umetničkog izražavanja, svakako predlažemo da prisustvujete ovom jedinstvenom dešavanju. Pre nego što se zaputite u prestonicu Srbije posetite sajt Novih apartmana i u sekciji Centar odaberite na vreme smeštaj koji vam po svim karakteristikama najviše odgovara. Sigurni smo da ćete bez problema pronaći idealan smeštajni kapacitet u kom ćete uživati za samo delić cene hotelskog smeštaja. 

Podeli sa prijateljima


processing...