Bašta svetlosti na Adi Ciganliji

Još jedna zimska atrakcija uveličaće predstojeće novogodišnje i božićne praznike u Beogradu i svoje posetioce odvešće direktno u svet mašte!

Bašta svetlosti na Adi Ciganliji

Beograd se i ove godine pridružio velikim evropskim gradovima po atraktivnom novogodišnjem sadržaju. Ovaj put, u pitanju je poznati projekat "Garden of Lights", koji beograđanima i posetiocima našeg grada nudi nezaboravno iskustvo u zimskoj sezoni. Multimedijalna izložba na otvorenom, pod nazivom "Alisa u zemlji čuda" predstavlja svetlu, tajanstvenu baštu koja posetioce vodi u fascinantni svet bajke devojčice Alise. Njeno magično putovanje menja percepciju stvarnosti i prenosi nas u čarobni svet mašte.

Tako ove godine sve posetioce ove magične bašte očekuje putovanje jedinstvenim svetlosnim stazama na Adi Ciganliji, gde mogu zaviriti u Zečju jazbinu, upoznati nasmejanu Češirsku mačku, Ludog šeširdžiju, gospodina Gusenicu i uživati u ludoj popodnevnoj zabavi kreiranoj od poznatih prizora ove čuvene novele. Takođe, posetioci će imati priliku da posete Kraljicu-Srce u njenom zamku, istraže svetleće vinove loze, multimedijalnu livadu i tunel koji verno prikazuje segmente romana iz 1865. godine, autora Čarlsa Latvidža Dodžsona, poznatog kao Luis Kerol.

Priča "Alisa u zemlji čuda" Luisa Kerola, koja istražuje teme odrastanja, prikazuje svet kroz prizmu snova, gde vlada „pomalo“ drugačija logika. Spektakularne svetlosne instalacije u okviru svetlosne bašte odvode posetioce u čarobni svet bajki, igrajući se sa njihovom logikom na način koji privlači punu pažnju, ne samo dece, već i odraslih.

Ova postavka ima za cilj ne samo da zabavi posetioce već pre svega da podstakne njihovu maštu i kreativnost koji su vrlo važni tokom celog života.
ova „Svetlosna bašta“ predstavlja savršen dodatak dugim zimskim noćima i svojim neverovatnim prizorom priziva i privlači brojne posetioce da dožive ovo jedinstveno iskustvo. Novi apartmani vas pozivaju da se i vi prepustite ovom magičnom prizoru i sa svojom porodicom i prijateljima istražite ovaj čudesan svet bajki obasjan hiljadama šarenih svetala.

Naravno, podrazumeva se da prethodno posetite naš portal i u nekoj od sekcija kao što su Strogi centar, Novi Beograd, ili Vračar odaberite jedan od savremeno opremljenih apartmana koji se nalaze u srcu dešavanja srpske prestonice.

Podeli sa prijateljima


processing...