Beograd je ponovo na svetskoj teniskoj mapi

Na radost svih ljubitelja tenisa, grad Beograd će ponovo biti domaćin vrhunskih svetskih tenisera, jer će se u Beogradu ponovo igrati ATP turnir.

Beograd je ponovo na svetskoj teniskoj mapi

Već svi znamo koliko je tokom poslednje decenije na našim prostorima tenis postao popularan. To je ponajviše zasluga Novaka Đokovića i njegovih teniskih uspeha koji je, kako direktno, tako i indirektno uticao na popularnost ovog sporta.

Tenis je tako doživeo preobražaj, pa je od sporta rezervisanog pre svega za imućnije staleže, postao opšte popularan i skoro sveprisutan u svakom kraju naše zemlje. Zbog opšte ekspanzije sve više mališana uzelo je rekete u svoje ruke i počelo da pravi svoje prve teniske korake. Međutim, tu su i veterani koji su uvideli da sa “nešto manje” intenziteta, ali sa podjednako žara i ljubavi ovaj sport može da se igra i u osmoj deceniji, a kada “krštenica” više to ne dozvoli, uvek su tu dublovi i prilika za fenomenalno druženje i uživanje u blagoj fizičkoj aktivnosti na otvorenom.

Baš zbog svega gore navedenog, evidentna je želja brojnih Srba, kao i drugih teniskih ljubitelja u regionu da uživaju u gledanju vrhunskih teniskih profesionalaca uživo.
Bez obzira što TV ekrani više uopšte nisu mali i što su Viškovićevi prenosi i komentari zaista fantastični, gledanje mečeva vrhunskih top 10 tenisera je nešto sasvim drugo kada se sedi na tribinama i kada se iz prve ruke oseća brzina loptica i veština teniskih gladijatora koji svoje poslednje atome snage ostavljaju na terenu.

Zahvaljujući ponovo Novaku, beogradska šljaka će nakon skoro desetogodišnje pauze biti ponovo mesto susreta najvećih imena belog sporta, zato što je glavni grad Srbije ponovo dobio ATP turnir, koji će biti organizovan od 19. do 25. aprila 2021. godine.

Serbia Open je ATP turnir iz serije 250 koji je prethodno bio organizovan u Budimpešti, ali se u Beograd seli ove godine, nakon što je uprava ATP-a odobrila premeštanje turnira iz mađarske i Srbiju.

Direktor novog Serbia Open-a je Đorđe Đoković, koji se u ovoj ulozi već obreo letos kada je bio direktor Adria tura. Prvo izdanje biće izuzetno jako jer će učestvovati neki od trenutno najboljih igrača na turu. Osim Novaka - najboljeg tenisera sveta, u Beograd stižu Dominik Tim, Sten Vavrinka, tri osvajača Gren Slemova, a tu će biti i čuveni Gael Monfis, Italijan Mateo Beretini, kao i Aslan Karacev, senzacionalni polufinalista ovogodišnjeg Australian opena i pobednik turnira u Dubaiju.
Postoje i najave da će Beograd postati domaćin i WTA turnira koji bi počeo 16. maja ove godine, nedelju dana pred početak Rolan Garosa, čemu se mi sa Novih apartmana posebno radujemo! Ipak, sačekajmo i zvanične potvrde na ovu temu.

Ono za šta smo sasvim sigurni jeste da će se novi Serbia Open organizovati na terenima teniskog centra “Novak” na Dorćolu i nadamo se da će situacija i regulativa dozvoliti prisustvo određenog broja gledalaca i publike pored terena. U svakom slučaju, ovo je zaista idealan povod da posetite Beograd i da na odgovoran način uživate u njegovim čarima, a nadamo se i čarima belog sporta koje će nam priuštiti vrhunski igrači. Zbog toga, vi za svaki slučaj obezbedite smeštaj na Dorćolu kako bi ste bili u blizini ovog velikog sportskog dešavanja. Zato što pre posetite www.noviapartmani.com i u sekciji DORĆOL pronađite apartman po vašoj meri. 

Podeli sa prijateljima


processing...