Bryan Ferry u Beogradu

Na radost brojnih ljubitelja kvalitetnog zvuka čuveni britanski muzičar Bryan Ferry, legenda svetske pop scene nastupiće u beogradskoj Štark Areni.

Bryan Ferry u Beogradu

U okvoru svoje evropske turneje, u novobeogradskoj Štark Areni 07. septembra 2018. godine nastupiće čuveni Bryan Ferry. Za neke je on legendarni muzičar i zvezda britanske pop scene, a za neke šarmer zavodljivog glasa. Rado viđen i na sceni, prepoznatljiv je po glasu koji opisuju kao elegantan, brilijantan, originalan, sa finim tekstovima i muzikom koja osvaja. Ferry je jedan od najuticajnijih muzičkih stvaraoca, sa dugom i bogatom muzičkojm karijerom.

Rođen je i živi u Engleskoj, a umetnošću i muzikom bavi se od najmlađih dana. U svojoj dugoj i zanimljivoj karijeri, Bryan Ferry je izdao 15 albuma, od kojih većina ima zavidne tiraže. Uzimajući u obzir njegovu celokupnu karijeru do sada, kako u bendu, tako i solo, prodao je preko 30 miliona ploča širom sveta.

Bio je osnivač i vođa benda Roxi Music u periodu od 1970 – 1983. godine. Poznati hitovi ovog benda su
 "Virginia Plain", "Street Life", "Love is the Drug", "Dance Away", "Angel Eyes", "Over You", "Oh Yeah", "Jealous Guy", "Avalon", "More Than This" i drugi.

Od 1984. godine Ferry je nastavio solo karijeru stvarajući brojne nove hitove i probijajući nove rekorde. Poznati hitovi iz ovog perioda su "A Hard Rain's Gonna Fall", "Let's Stick Together", "This Is Tomorrow", "Slave to Love", "Don't Stop the Dance" kao i njegov najzapaženiji album “Boys and Girls” koji je svetlost dana ugledao 1985. godine.

Početkom novog milenijuma, 2000-te godine ponovo uspostavlja saradnju sa bendom Roxi Music i nastavlja da radi sa njima sve do 2011. godine. Od 2012. godine okreće se džezu i izdaje album pod nazivom “The Jazz Age”, kojim predstavlja jazz izvođenja pesama iz svoje solo karijere kao i pesama nastalih u bendu. U sastavu The Bryan Ferry Orchestra nastaje i novi materijal kao i saradnja sa filmskim stvaraocima i brojni zapaženi nastupi.

Jedinstven kao muzička pojava, prepoznatljivog glasa, sa muzikom koja se žanrovski svrstava u pop rock, glam rock, art rock i new wave, inspirisao je, ali i danas inspiriše brojne muzičare i stvaraoce.
Zanimljiv, talentovan i aktivan pevač, tekstopisac i muzičar, izvođač na gitari, klavijaturi i harmonici, čiji se hitovi često puštaju i rado slušaju na mnogim radio stanicama širom sveta, priuštiće beograđanima i njihovim gostima nezaboravan događaj. Na koncertu se između ostalog očekuju hitovi kao što su „Let’s Stick Together”, „Slave to Love”, „Don’t Stop The Dance”, “Kiss and Tell”, „Love Is The Drug”, „These Foolish Things”, „Price of Love”, „I Put a Spell on You”.

Ukoliko ste početkom septembra meseca planirali da posetite Beograd, a ljubitelj ste kvalitetne pop rock muzike, pokušajte da u svojoj agendi isplanirate i ovaj koncert. Zbog velikog interesovanja predlažemo vam da na vreme na našem portalu, a u sekciji apartmani Novi Beograd potražite i odaberete jedan od brojnih apartmana u neposrednoj blizini Štark Arene i omogućite sebi da na veoma komforan i jednostavan način uživate u koncertu jedne svetske legende, kakav je Bryan Ferry.

Podeli sa prijateljima


processing...