Deep Purple ponovo u Beogradu

Čuveni bend Deep Purple nastupiće ponovo pred vernom beogradskom publikom U Štark Areni kada će ponovo pred vernim fanovima odsvirati svoje vanvremenske hitove.

Deep Purple ponovo u Beogradu

Engleski hard rok bend Dep Pocrple smatra se jednim od najuticajnijih bendova u svetu roka kao i pionirom he vi metala.

Bend je oformljen u Hertfordu u Engleskoj pre više od pola veka i prvi naziv benda bio je Roundabouts. Prepoznatljiv tvrdi zvuk i odlične stvari, kao i dugogodišnji rad ovog benda učinili su da je on imao ogroman uticaj na mnoge, takođe svetski poznate rok i hevi metal grupe kao što su Guns ’n’ Roses, Iron Maiden, Motorhead, Metallica, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera.

Deep Purple našli su se i u Ginisovoj knjizi rekorda kao “najglasniji bend na svetu” a sa pravom im pripada i mesto koje imaju u Dvorani slavnih i muzeju rokenrola koji se nalazi u Klivlendu ( “Rock and Roll Hall of Fame”.). Ovaj veliki bend predvođen Janom Gilijanom, tokom neobično duge karijere snimio je dvadeset studijskih albuma. Veoma aktivni na turnejama, sa velikim brojem održanih koncerta snimili su 34 koncertna albuma, kao 27 kompilacija najboljih pesama. Tokom rada prodali su preko neverovatnih sto miliona kopija.
Deep Purple su poslednji put posetili Beograd 2014. godine i održali neverovatno dobar koncert. Međutim to nije bio njihov jedini dolazak u glavni grad Srbije. Na sajmu su nastupili dva puta 2003. i 2006. godine, a prvi put su Beograd posetili daleke 1975. godine.

deep-purple-original-6951

Pre dve godine ovaj legendarni bend započeo je svoju oproštajnu turneju pod nazivom “Long Goodbye Tour” koju je, zbog velikog interesovanja velikog broja vernih obažavaoca širom sveta, produžio zakazavši koncerte u još nekim zemljama. Na veliku radost Beograđana, ali i mnogih iz okruženja Deep Purple dolaze još jednom u ovaj grad.

Tako će se u Beogradu još jednom uživo čuti izvođenje najvećih hitova ovih velikih rokera. „The Surprising“,„Bloodsucker“,„Fireball“,„Uncommon Man“,„Strange Kind Of Woman“,„Lazy“,„Space Truckin’” Strange Kind Of Woman“,neke su od pesama koje će pomilovati uši ljubitelja tvrdog zvuka.
Koncert je zakazan za 6. decembar 2019. godine u Štark Areni, a zbog ogromnog interesovanja predlažemo vam da već sada posetite web portal Novi apartmani, odnosno sekciju izdvojenih apartmana na Novom Beogradu i odaberite smeštaj koji vam po svim kriterijumima odgovara, a onda vam preostaje samo radosno iščekivanje ovog rok spektakla kada će Beograd, možda po poslednji put, imati priliku da ugosti ovaj legendarni bend. 

Podeli sa prijateljima


processing...