Novi festival na Kalemegdanu - Deviant Nights

Svi ljubitelji techno, rave i house muzike radujte se, jer Beograd postaje bogatiji za novi festival namenjen ovim muzičkim žanrovima.

Novi festival na Kalemegdanu - Deviant Nights

Kalemegdan će 29. i 30. juna biti obogaćen još jednim sjajnim vikendom. Ovaj put je u pitanju Festival Deviant Nights, prava poslastica za klabere Beograda, kao i njegovih brojnih posetilaca. Ovaj festival okupiće brojne i cenjene DJ-eve, inače veoma popularne na ovim prostorima.
Deviant Nights festival trajaće dve večeri.

Prve večeri, 29. juna, nastupiće Giorgia Angiuli, Betoko i Jelly For The Babies.

Solo projekat italijanke Giorgie Angiuli stilski se kreće između popa, techna i housa. Ona koristi svoj glas da stvori sasvim drugačiju dimenziju intenziviranu korišćenjem jedinstvenih instrumenata, a u njenom slučaju su u pitanju igračake. Tokom trajanja svog seta ona kombinuje klavijature, bubnjeve i teremin sa zvukom dečje flaute, saksofona, trube i mnogih drugih igračaka. Mešajući sve ove zvukove, stvara fantastičnu energetsku melodiju koja neminovno tera na igru.

Betoko je DJ koji je trenutno u epicentru međunarodne elektronske muzičke scene. Njegov stvaralački pristup je nepogrešivo prepoznatljiv pristup i predstavlja spoj techna, minimala i house muzike. Betokov globalni hit „Raining Again“ objavljen globalni je hit koji je več obezbedio svoj kultni status.

Marijan Rašković, aka Jelly For The Babies projekat nastao je 2007. Zasniva se uglavnom na melodičnim zvukovima sa puno vokala zamenjenih u tri različita žanra, Deep, Progressive i Tech House. Jelly je jedan od onih muzičara koji doslvno živi za muziku.

Druge večeri, 30. juna publika će se družiti sa Christianom Loefflerom, Arilom Brikhom i Hibridom.

Muziku Christiana Loefflera nije nimalo jednostavno klasifikovati pod neki od postojećih i ustaljenih muzičkih žanrova. Po njegovim rečima, u pitanju je svojevrsna kombinacija melanholije sa euforijom uz pokušaj spajanja svih vrsta različitih boja akustike.

A kako tek definisati muziku koju stvara fenomenalni Aril Brikh? Techno, deep house, ili house, u svakom slučaju jasne granice i tipične odrednice svakako nisu vidljive u njegovom stvaralaštvu. Brikha je protekle dve decenije veoma posvećeno gradio svoj producentski put nezavisno od trenutnih trendova, pozicionirajući se na globalnoj muzičkoj sceni kao jedan od većih inovatora u muzici.

Druge večeri nastupa i Hibrid, producent i DJ iz Sarajeva. Hibridov primarni cilj jeste da se kroz specifičnu muzičku produkciju i obilatim služenjem emocijama, a kroz upotrebu dubokih ambijentalnih zvukova stvori autentična i prepoznatljiva muzika za ples.

Ukoliko ste istinski ljubitelj prave elektronske muzike i ukoliko planirate da posetite Beograd za vreme trajanja ovog festivala, mi sa Novih apartmana predlažemo da na vreme rezervišete adekvatan smeštaj. Imajući u vidu lokaciju, potražite u našoj bazi jedan od brojnih apartmana u strogom centru, koji će vam sigurno odgovarati. Imajući u vidu lokaciju, mi vam toplo preporučujemo apartman Kate, koji će svojim odnosom cene i kvaliteta svakako proivesti veliko interesovanje, zatim neznatno skuplji apartman Knez pozicioniran na izvanrednoj lokaciji, dok za goste željne luksuza, toplo preporučujemo apartman Kalemegdan, u kome ćete u luksuznoj udobnosti uživati i akumulirati preko potrebnu energiju za celovečernji rave! 

Podeli sa prijateljima


processing...