Parni Valjak u Beogradu

Legendarni zagrebački bend Parni Valjak 8. novembra će nastupati u beogradskoj Štark Areni na radost brojnih obožavaoca ovog legendarnog rok benda.

Parni Valjak u Beogradu

Parni valjak će u okviru svoje turneje nastupiti u beogradskoj Štark Areni 8. novembra 2019. godine. Na radost i iščekivanje velikog broja Beograđana koji uvek rado dolaze na koncerte ovog legendarnog benda.
Možda ovo ne znaju svi, ali ovaj zagrebački bend svoj prvi nastup imao je upravo u Beogradu, u novobeogradskoj Hali sportova, kada je zajedno sa još nekim tada mladim i talentovanim bendovima nastupio i oduševio mnogobrojne poklonike rok zvuka. Od tog nastupa prošlo je ravno 44 godine zbog čega je i aktuelna turneja nazvana baš simbolično „Runda 44“. Ovi rokeri čije su pesme uvek obojene emocijama i večitom temom – ljubav, uspeli su da opstanu i ostanu popularni na teritoriji ex yu uprkos svim dešavanjima i promenama. Istina, imali su i nekoliko pauza, ali je bend i pored toga uspeo da nastavi sa radom, izdaje albume i održava redovne nastupe.

Nastali su daleke 1975.godine u Zagrebu, a već naredne godine izdali svoj prvi album. Međutim, tek su od 1980. godine doživeli značajniji proboj postavši vrlo poznati zahvaljujući svojim i danas popularnim hitovima „Neda“, „Javi se“...

parni-valjak-original-7336

Kasnije, na njihovim albumima gostuju i drugi poznati muzičari kao što su Bajaga, Dejan Cukić, Margita Stefanović. Tokom devedesetih godina radili su veoma uspešno, izdavali albume i nastupali u inostranstvu. Mnoge pesme iz ovog perioda ostale su hitovi i do današnjih dana. „Godine prolaze“, „Suzama se vatre ne gase“ samo su neke od njih.

Bend je nastavio da stvara i tokom dve hiljaditih ali se u ovom periodu dogodila i pauza od nekoliko godina. Naime, trideset godina nakon postojanja, bend je objavio kraj rada održavši svoj oproštajni koncert u Zagrebu 2006. godine. Ipak publika željna odličnih numera i upečatljivih vokala koji su zaštitni znak ovog benda nije ostala trajno uskraćena. Ponovo su počeli sa radom 2010.godine i od tada objavljuju albume i nastupaju sa istim žarom kao i nekada.

Ukoliko ste i vi poklonici stare YU škole Rock 'n' Roll-a, ovaj koncert za vas će predstavljati pravu poslasticu.

Zato, na vreme obezbedite svoju kartu, ali i udoban i adekvatan smeštaj, kako bi ste bili blizu dešavanju na koje, sigurni smo, već iščekujete.
To su sasvim dovoljni razlozi da na našem sajtu odmah kliknete na sekciju Novi Beograd i rezervišete smeštaj koji je po svim karakteristikama baš po vašoj meri.

Uživajte u koncertu! 

Podeli sa prijateljima


processing...