Veliki Scorpions ponovo u Beogradu

Veliki koncert najvećeg rok benda kontinentalne Evrope ovog juna održaće se u Beogradu i to na istom mestu kao i pre 5 godina!

Veliki Scorpions ponovo u Beogradu

Nakon pet godina od prethodnog spektakularnog nastupa u Beogradu, čuvena rok grupa Scorpions odlučila je da nakon brojnih poziva fanova proširi već organizovanu i zakazanu turneju i da ponovo uvrsti Beograd za mesto održavanja još jednog spektakla!

Ovaj muzički spektakl održaće se 25. juna u beogradskoj Štark Areni!

Scorpionsi su jedan od retkih aktivnih rok bendova čiji se koncerti izdvajaju po originalnom nastupu i visokom kvalitetu zvuka čemu se oduvek poklanjala izuzetna pažnja.

Ono što Scorpionse čini ubedljivo najuspešnijim rok bendom kontinentalne Evrope između ostalog jeste i više od 100 miliona prodatih albuma što veoma respektabilan rezultat koji je u današnje vreme zaista teško postići.

Takođe, njihove numere „Send me and Angel”, „Still loving you” i naravno „Wind of Change” postale su vanvremenski hitovi koji se i dan danas vrte na brojnim radio stanicama, šitom sveta. Ipak, i pored nespornog planetarnog uspeha ove tri balade, Scorpionsi su prvenstveno hard rok bend koji donosi žestoku energiju na sceni. Pesme „Rock You Like An Hurricane”, „Blackout” , „Dynamite” predstavljaju odlične primere po kojima je ovaj bend poznat i sa kojima je uticao na brojne vrhunske muzičare i bendove. Sa tim u vezi vredi napomenuti da su pesmu „Rock You Like An Hurricane” obradili čuveni bendovi različitih rok pravaca kao što su Smashing Pumpkins, Green Day, Korn, System Of A Down i mnogi drugi.

Ovaj Nemački bend osnovan je 1965. godine u Hanoveru od strane tinejdžera Klausa Majnea (vokal), Rudolfa Šenkera (gitara), Matiasa Jabsa (gitara), Lotara Hajmberga (bas) i Volfanga Dionija (bubnjevi) koji su za ovih 50 godina definitivno postali najveći Nemački rok bend ikada sa veliki brojem fenomenalnih koncerata i projekata koji su ih učinili delom istorije.

Svirali su na hiljade koncerata na svim delovima planete, ali uvek će se pamtiti 5 neverovatnih koncerata za redom u Lenjingradu 1988. godine, jer upravo oni su bili prvi zapadni rok bend koji svirao sa druge strane “Gvozdene zavese”. Takođe, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Aziji čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

Ukoliko ste ljubitelj vanvremenske rok muzike, a ovog juna planirate i boravak u Beogradu, predlažemo vam da najudobniji i najpovoljniji smeštaj potražite na našem portalu i to u sekciji Novi Beograd gde ćete za tili čas stići do Arene i uživati u neverovatnim Scorpionsima! Mi sa Novih apartmana sigurno hoćemo! 

Podeli sa prijateljima


processing...