Opuštajuća dejstva modernog spa centra

Svi smo već upoznati sa opuštajućim i blagotvornim dejstvima modernih SPA centara, a koje od sada možete da iznajmite samo za sebe.

Opuštajuća dejstva modernog spa centra

Tokom poslednjih godina sve češće nailazimo na termine Spa, Spa centar, hidro-terapija i slično. U suštini blagotvorno dejstvo mineralnih sastojaka iz vode koja se koristi u lekovite svrhe nadaleko je poznata i primenjivana još davnih dana. Ovakvi tretmani često se nazivaju i balneoterapija.

Pozitivni učinak balneoterapije potiče od lekovitih svojstava hemijskih i mineralnih sastojaka kupke i njihove apsorpcije kroz kožu. Međutim, korisni efekti terapije kod povreda i bolesti nisu jedina korist od lekovitih kupki već je to i psihofizička relaksacija i opuštanje. U pitanju je tradicionalna medicina mnogobrojnih kultura koja je zasnovana na pozitivnim efektima mineralnih sastojaka vode sa toplih i hladnih izvora, morske vode ili blagotvornog blata. Morska voda i lekovito blato, zbog svog mineralnog sastava i lekovitih efekata koristili su se još u doba starih Grka i Rimljana. O tome postoje mnogi zabeleženi tragovi, ali se o blagodetima ovih prirodnih dobara znalo i znatno ranije. Osim za terapije i lečenja različitih stanja i povreda, blagotvorno blato ili glina koristila se i danas se koristi i u estetske svrhe.

U vreme starog Egipta, čuvena Kleopatra je koristila blagotvornu glinu za očuvanje svog tena. Međutim, mnogi narodi veruju i u to da kupanje ili pranje izvorskom vodom dovodi i do psihičkog i duhovnog pročišćenja. Zbog ovoga se voda i danas koristi u raznim religijskim ceremonijama i običajima. Tokom istorije su se lokacije bogate izvorima i lekovitom glinom, takozvane banje sve više razvijale i postajale popularnije. Jedna takva lokacija u Belgiji, poznata još u doba Rimljana dala nam je i naziv koji se danas najčešće koristi – Spa.

Spa predstavlja svako mesto posvećeno opštem blagostanju pružajući različite profesionalne usluge koje podstiču pročišćenje, regeneraciju i obnovu uma, tela i duha.
Hidro-terapija, balneoterapija i drugi nazivi ujedinjeni su oko jednog istog cilja – relaksacija, blagotvorni učinak na ceo organizam, opuštanje, regeneracija, kao i opšte zdravlje tela i duha.

U Americi se često koristi naziv „Hot tub“. Naziv se koristi za veću kadu ili manji bazen namenjen opuštanju i hidro-terapiji. Ove kade često poseduju i veoma snažne mlaznice za masažu i nazivaju se „Jacuzzi“ kade. Danas se ovakve kade, pa čak i saune mogu naći i u domovima, ali ljudi češće obilaze takozvane Spa centre koji im pružaju raznovrsnu ponudu namenjenu pre svega potrebi savremenog čoveka za opuštanjem, relaksaciji i hedonizmu.

beograd-sumice-apartman-afrodita-0-554_featured_default

Mi u NOVIM APARTMANIMA u ponudi imamo veliki broj luksuznih apartmana na različitim lokacijama čiji sadržaj uključuje i hidromasažne kade, saune, slane sobe, aroma tuš, pa čak i bazen, te su namenjeni pre svega zadovoljstvu, relaksaciji i odmoru. Ovom prilikom izdvojićemo 5 apartmana koji će po veoma popularnim cenama zadovoljiti sve vaše potrebe za opuštanjem.

DOMINO je apartman koji se nalazi u novoj zgradi u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Ovaj apartman u okviru svog sadržaja nudi veliki đakuzi i saunu koji će doprineti Spa tretmanu korisnika. Apartman se nalazi u blizini Auto puta, Delta City-a i PC Ušća što govori o zavidnoj lokaciji na kojoj se nalazi. U neposrednoj blizini nalazi se i apartman DOMINO 2. Ovaj apartman ima jakuzzi kadu i infracrvenu saunu. Infracrvena sauna je vrlo popularna jer je, za razliku od standardnih sauna, napravljena od drveta nordijske smreke sa mirisnim smolama koje imaju relaksirajući ugođaj.

IMPERIJA apartman smešten u srcu Novog Beograda koji vrhunskom opremljenošću i sadržajem svojim gostima garantuje nezaboravne trenutke uživanja i odmora. Sauna, parno kupatilo i čak dve đakuzi kade, jedna u stanu, a druga na terasi koja, zbog podnog grejanja, pruža mogućnost da gosti apartmana i tokom zimskog perioda uživaju u čarima hidromasažne kade na otvorenom.

AFRODITA apartman sa jakuzijem, nalazi se u Vidskoj ulici na Dušanovcu u blizini Sportskog Centra Šumice. Lokacija ovog apartmana je izvanredna zbog blizine autoputa, Hrama Sv. Save i Autokomande. Afrodita je neobično komforan apartman sa jakuzzijem namenjenim za dve osobe. Enterijer je pažljivo biran, kvalitetni materijali, gipsani radovi, rasveta, osvetljenje, koloritne boje doprinose zanimljivom izgledu ovog apartmana.

KAPRI apartman nalazi se u Kruševačkoj ulici na Voždovcu, između Autokomande. Posebnu pažnju u ovom apartmanu privlači upravo jakuzzi kada namenjena za dve osobe koja je vrlo elegantna i sigurno će pružiti pravo zadovoljstvo. Ovaj po standardima vrlo kvalitetan apartman u okviru svog sadržaja ima i kompletno opremljenu kuhinju i kupatilo.

BALKAN je smeštajni kapacitet koji se nalazi u Balkanskoj ulici, jednoj od najstarijih i najpoznatijih ulica u Beogradu. Za one koji ne znaju gde se ova ulica nalazi – u pitanju je odlična lokacija na samo par minuta hoda od Knez Mihajlove ulice i Trga Republike, dok se u relativnoj blizini nalazi i izlaz na autoput. Apartman se prostire na 45 kvadrata, a u njemu dominira crna jakuzzi kada za dve osobe najsavremenije tehnologije. U pitanju je kvalitetan potpuno opremljen apartman u kome se vodilo računa o svim detaljima i pojedinostima. 

Podeli sa prijateljima


processing...