Beogradska sezona klizanja 2022-2023

Kakva je to zima bez veselog klizanja na ledu u kome uživaju svi, počev od najmlađih, pa sve do onih Beograđana koji nikada neće potpuno odrasti?

Beogradska sezona klizanja 2022-2023

Nažalost, to je zima sa 15 stepeni iznad nule kada je zaista teško održati led u stanju pogodnom za klizanje. Međutim Beograd i Beograđani ipak nisu dozvolili da klizanje ove godine nestane sa beogradskih trgova i ulica!

Tako i ove sezone klizanje u Beogradu počinje kasnije zbog vremenskih uslova koje baš i ne pogoduju ovom dobu. Ali, klizališta su otvorena, tkao da je sezona u toku! Važno je napomenuti da je u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda tokom zimskog raspusta, školarcima omogućeno besplatno korišćenje ledene površine, uz đačku knjižicu.

Pionir

Tradicionalno, klizališta sezona otvorena je početkom oktobra u Ledenoj dvorani Pionir.

JP „Ada Ciganlija“

JP „Ada Ciganlija“ odmah nakon što temperatura postane prihvatljiva otvara svojih, sada već tradicionalni zimski sadržaj – klizalište na Kamenom gradu! Posetioci će uživati na 800 m² ledene površine, pravougaonoj ploči i kružnoj stazi oko kamenih skulptura.

Klizalište je počelo sa radom 20. decembra 2022, a klizanje će biti moguće u pet dnevnih termina: od 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 (po sat i po) i od 18.00 do 20.00.

Stadion Tašmajdan

Otvoreno klizalište na Stadionu Tašmajdan radiće od 23. decembra 2022. uz prigodan zimski program za sve generacije.

SC „Olimp-Zvezdara“

Od 29. decembra 2022. otvoreno je klizalište u Sportskom centru „Olimp-Zvezdara

Klizalište na Ušću

Veliko klizalište sa pratećim programima za decu i mlade i roditeljskim kutkom biće otvoreno od 6. januara 2023. u blizini Muzeja savremene umetnosti, u skejt-parku Ušće. U okviru manifestacije „Božićno seoce“, korišćenje klizališta će biti besplatno.

Otvoreno klizalište u Mladenovcu

Uz muzičko-scenski nastup, vatromet i brojne sadržaje za decu i mlade, na prostoru ispred Sportskog centra u Mladenovcu otvoreno je klizalište. Mladenovčani će ove zime uživati u pravoj zimskoj čaroliji uz besplatnu školu klizanja za sve osnovce

SC „Pingvin“

U Jurija Gagarina 78 klizalište je otvoreno radnim danima i vikendom.

Ukoliko ste jedan od ljubitelja ove popularne zimske zabave obavezno iskoristitie priliku i uživajte u klizanju. Međutim, ukoliko ne znate da klizate, ne dozvolite da vas to spreči. Na većini klizališta nalaze se instruktori koji će vas vrlo lako uputiti u osnove ove veštine, a tu su i mede koje će vam pružiti oslonac i sigurnost na ledu. Mi sa Novih apartmana svakako već uživamo u klizanju.

Vidimo se na nekoj od gore navedenih lokacija! 

Podeli sa prijateljima


processing...