Jedan idealan beogradski dan

U maniru pravog domaćina, sastavili smo plan jednog idealnog dana u Beogradu koji će vam omogućiti da čari ovog grada osetite u potpunosti.

Jedan idealan beogradski dan

Sajt noviapartmani.com trudi se da svima onima koji razmišljaju, ili koji se već spremaju da posete prestonicu Srbije omogući da na jednom mestu uz rezervaciju povoljnog, udobnog i savremenog smeštaja na vrhunskoj lokaciji pruži i korisne informacije i savete kako da im boravak u Beogradu postane jedno nezaboravno iskustvo. U BLOG sekciji redovno objavljujemo korisne tekstove sa ciljem da vam približimo neke, ponekada i skrivene, lepote ovoga grada i podelimo sa vama naša iskustva.
Do sada smo u više navrata pisali o lokacijama i mestima na kojima ćete sigurno provesti kvalitetno vreme uživajući u miru prirodnog okruženja, ili možda sačekati zoru u ludom provodu koji omogućavaju brojni prestonički klubovi.
Imajući u vidu predstojeće letnje dane, veličinu grada i brojne sadržaje, kreirali smo za vas turistički vodič koji će vam u ŠEST TAČAKA olakšati snalaženje i planiranje vremena za jedan idealan dan u Beogradu.

Naravno, preduslov svega ovoga je da na vreme obezbedite sebi adekvatan smeštaj koji ćete pronaći u bogatoj ponudi našeg sajta u sekciji apartmani Beograd.
Sigurni smo da ni sa jednim apartmanom nećete pogrešiti, a samo je pitanje da li želite da za svoju “beogradsku bazu” odaberete strogi centar grada, Vračar, Dorćol, ili zbog svojih poslovnih obaveza, Novi Beograd, kada ćemo vam toplo preporučiti apartman Belvil Krin u naselju Belvil.

10.00 h - KAFA NA RECI

U svom apartmanu budite se ispavani i odmorni… Podižete roletne i pred vama se ukazuje savršen letnji dan… U tom slučaju, predlažemo vam da se lagano uputite na obalu jedne od beogradskih reka i odaberete miran, ušuškan splav na kome ćete uz vrhunski espresso i slasni doručak započeti svoj idealan beogradski dan.

U slučaju da vreme nije baš tako savršeno, ne očajavajte, već se uputite u neki od mnogobrojnih kafića u blizini vašeg apartmana, gde ćete, garantujemo, popiti kvalitetan espresso i pojesti neki sveži sendvič, ili pecivo.
11.00 h – OBILAZAK MUZEJA I ISTORIJSKIH LOKALITETA

Nakon što ste se razbudili i doručkovali, spremni ste za pravi početak vaše beogradske avanture. Naš predlog je da se uputite na jedno od mnogobrojnih kulturno-istorijskih lokacija gde ćete se iz prve ruke upoznati sa burnom i nadasve uzbudljivom prošlošću ovog grada, kao i ovog regiona Evrope. Izbor je zaista veliki, a u zavisnosti od vaših afiniteta i interesovanja, predlažemo vam da se upustite u istraživanje mnogobrojnih građevina u strogom centru Beograda, svedocima burnih istorijskih dešavanja Beograda i Srbije.

U ovo istraživanje možete da se upustite laganom šetnjom, biciklom, ali i Segway-om, možda i najpogodnijim načinom, jer osim što štedite svoju energiju za brojne izazove koji vas tog dana iščekuju, uz Segway dobijate i stručnog vodiča koji će vam ispričati interesantne činjenice u vezi sa najbitnijim građevinama i istorijskim lokacijama u gradu. Možda i najinteresantnija tura Segway-om jeste istraživanje tvrđave Kalemegdan nakon koje možete da obiđete Vojni muzej sa bogatom zbirkom oružja iz različitih epoha koja su se koristila na ovim prostorima.

Ukoliko ste pobornik lika i dela “najvećeg sina naših naroda i narodnosti”, Josipa Broza Tita, ili vas interesuje ova nadasve interesantna epoha koju je ova istorijska ličnost svakako obeležila, u mogućnosti ste da obiđete i Muzej istorije Jugoslavije u okviru kog se nalazi i “Kuća cveća” mesto gde je sahranjen Josip Broz Tito. Na ovom mestu moći ćete da vidite interesantne predmete iz života ove kultne ličnosti, uz brojne tematske izložbe koje će vam dočarati taj, potpuno drugačiji, vremenski period.


15.00 h – ZASLUŽILI STE DA NAGRADITE SVA VAŠA ČULA

Završili ste sa uzbudljivom lekcijom iz istorije, naučili ste nešto novo i vreme je da nagradite sebe nečim što ovaj grad čini jednom od idealnih City Break evropskih destinacija. Vreme je da uživate u gastronomskim poslasticama i autentičnom ukusu Balkana. Zbog toga vam predlažemo da se uputite u neki od fantastičnih nacionalnih restorana smeštenih u Skadarliji, autentičnoj ulici, simbolu hedonizma i društvenog života devetnaestog veka na ovim prostorima. Koji god restoran da odaberete, nećete pogrešiti.

Ukoliko ipak preferirate poznatim internacionalnim kuhinjama, ili želite da osetite neke nove ukuse, uputite se ka Beton hali gde ćete tik pored reke Save “zadužiti” vaše čulo ukusa zauvek.

Uz gurmanske specijalitete svakako preporučujemo da kombinujete neko od brojnih vina sa ovih podneblja, čuvenoj srpskoj rakiji, ili pak hladnom točenom pivu.

18.00 h – A SADA NEŠTO SLATKO

Nakon što ste se propisno okrepili i uživali u fantastičnim ukusima iz kuhinje nekog od čuvenih beogradskih restorana, vreme je da se i zasladite. U povratku u svoj udobni apartman svratite u jednu od mnogobrojnih poslastičarnica i probajte neku od autentičnih poslastica sa ovih prostora, poslastica koje svoje poreklo vode još od Osmanlija, tradicionalnih poslastičara. Tulumbe, baklave, tufahije, orasnice… sve jedno je šta ćete odabrati, jer će vas u potpunosti ispuniti slatkasti, neodoljivi ukus ovih poslastica.

Ukoliko ne želite da eksperimentišete, na glavnim pešačkim zonama naići ćete na mnogobrojna mesta na kojima ćete moći da uživate u tradicionalnoj letnjoj poslastici na skoro svim meridijanima – sladoledu.

20.00 h – PRIPREME ZA VEČERNJI IZLAZAK

Naporan dan se privodi kraju i pravo je vreme za pripreme za čuvenu beogradsku Clubbing scenu. Pre priprema savetujemo da se opustite u vašem apartmanu i prikupite preko potrebnu energiju za celovečernji spektakl. Ukoliko ste na sajtu noviapartmani.com odabrali neki od apartmana iz sekcije apartmani sa đakuzijem odmor će biti upotpunjen uživanjem u opuštajućim talasima hidromasažne kade koja će vas u potpunosti revitalizovati i pripremiti za celovečernji izlazak. Ne brinite, imate vremena da se dobro odmorite, jer pravi clubbing počinje tek oko ponoći.

U zavisnosti od vaših želja i ukusa uputite se u neki od mnogobrojnih prestoničkih klubova i prepustite se ritmovima. Bez obzira na vaše muzičke afinitete, predlažemo vam da svakako posetite jedno od mesta na kojima je zastupljena tradicionalna Balkanska muzika i osetite taj specifičan ritam i raskalašni način zabave. Noć je duga i ukoliko vam se to ne svidi, imaćete priliku da u kratkom roku budete na mestu koje će vas svakako oduševiti.

05.00 h – SVE ŠTO JE LEPO KRATKO TRAJE

Duga noć se lagano završava i snažni beogradski tempo uzima svoj danak. Vreme je da se vratite u svoj apartman, vašu oazu mira i opuštenosti i odmorite se za sledeći dan. Pre toga vam ipak predlažemo da posetite “poslednje uporište” svih ljubitelja noćnog života Beograda – “Aveniju gladnih”, ulicu Goce Delčeva na Novom Beogradu, mesto u kome se na jednom mestu nalaze svi restorani brze hrane, sa svih meridijana i za svačiji ukus.

Nakon ludog provoda, prođite kroz “Aveniju gladnih” i u maniru pravog beograđanina okrepite se i spremite za spokojan san. A sutra…. ukoliko vam vreme dozvoljava, sigurni smo da ćete nastaviti sa istraživanjem ovog magičnog grada i većinu ovih aktivnosti, u možda malo izmenjenom obliku, ponoviti.

Podeli sa prijateljima


processing...