Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije

Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije tradicija je koja se nikada ne napušta, pa tako i ovih pandemijskih godina na radost brojnih ljubitelja muzike.

Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije

Svirati se mora, bez obzira na veliki udarac i gubitak koji je Beogradska filharmonija doživela kada nas je tokom ove godine napustio Ivan Tasovac, još jedan velikan i osoba koja je uspela da transformiše ovu važnu ustanovu kulture i klasičnu muziku uspešno približi mladima i generacijama koje tek stasavaju. U tom duhu, baš kao i sve velike svetske filharmonije i Beogradska će i ove godine, bez obzira na sve nedaće izazvane COVID-19 problematikom održati tradicionalni Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije.

Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije, inače uvek najveseliji nastup ovog orkestra, zakazan je za 24 i 25. decembar u 20 časova, na dobro poznatom mestu u Velikoj dvorani Kolarca, jednom od najkaustičnijih prostora u Beogradu gde će i oni najokoreliji audiofili i ljubitelji kvalitetnog zvuka ostati oduševljeni.

Dirigent će biti Danijel Rajskin, inače stalni gostujući dirigent i jedan od ljubimaca Beogradske publike, dok je glavni solista Kari Kirku na klarinetu, jedan od pionira promocije savremene muzike koji je poznat po vrhunskim interpretacijama virtuoznih savremenih dela na klarinetu, a koji će ovom povodom i u Beogradu izvesti svoj čuveni Bizzare Bazaar projekat, autentični aranžman narodne muzike za solo klarinet i kamerni orkestar u rasponu od portugalskog faga, pa sve do mađarskih igara.

Osnovana 1923. godine, Beogradska filharmonija je danas pozicionirana kao najbolji orkestar u regionu i ansambl koji predstavlja osveženje na međunarodnoj koncertnoj sceni koja mu već decenijama u nazad odaje priznanje i divljenje. Beogradska filharmonija je pre svega ustanova kulture koja inicira, realizuje i podržava akcije od značaja za unapređenje društva, promociju tolerancije, kao i regionalne i međunarodne saradnje.

Upravo ovaj originalni i jedinstveni koncept ciklusa novogodišnjih koncerata, koji kroz muziku promoviše etničke i verske različitosti, privukao je veliku pažnju domaće i strane javnosti, a prepoznat je i podržan od strane Evropske unije.

Ukoliko ste pasionirani ljubitelj klasične muzike, za vas ne brinemo, već tačno znamo gde ćete biti 24. i 25. decembra u 20 časova.

Svi oni koji do sada nisu imali prilike da se upoznaju sa Beogradskom filharmonijom, ili prisustvuju ovom novogodišnjem hepeningu Novi apartmani vam predlažu da ove godine na vreme nabave ulaznicu i postanu deo ove tradicije. Ukoliko niste iz Beograda, u našoj selekciji apartmana u Strogom centru odaberite jedan od mnogobrojnih vrhunskih smeštajnih kapaciteta i zaokružite atmosferu uživanja u potpunosti.

Podeli sa prijateljima


processing...