Praznici su gotovi, vreme je za povratak u formu

Vreme novogodišnjeg slavlja je završeno i kod većine nas predstoji onaj mukotrpni proces vraćanja u formu i izbacivanja suvišnih naslaga i toksina.

Praznici su gotovi, vreme je za povratak u formu

Brojna istraživanja su pokazala da se tokom prazničnih dana u organizam unese zaista pozamašna količina kalorija. Kao slikovit primer navešćemo novogodišnje, ili božićno veče kada prosečna osoba popije 4.000 kalorija, a pojede 7.000!!! Sada u sebi govorite: “dobro, pa šta sada, ovo i ne zvuči tako mnogo”, međutim, ukoliko vam je ova rečenica prošla kroz glavu, očigledno niste upućeni (i pored brojnih tekstova koji iskaču pred vašim očima na skoro svakom news portalu) da normalni DNEVNI unos iznosi otprilike oko 3.000 kalorija!!!

Mi vas u potpunosti razumemo. Kako odoleti svim tim đakonijama koje se iz dana u dan ređaju ispred vas na različitim trpezama, počev od obilnog doručka, pa do slasne večere, dok ste u pauzama između obroka “primorani” da ispijate čaše kuvnog vina i rakije, ili dremate uz neki film iz bogatog “novogodišnjeg ciklusa” Hju Granta?

Kao i mnogi, gore pomenuti portali, na ovom mestu savetovaćemo vam kako da se oslobodite tog malo nagomilanog viška, te kako da vratite formu pre praznika. Međutim, ne želimo da vas kroz rigorozni trening u teretani i holivudsku dijetu nateramo da zamrzite praznike, već naprotiv, naša želja je da ovaj dosadni i monotoni proces učinimo što lagodnijim i interesantnijim. Akcenat stavljamo na korišćenje svih prirodnih resursa, ali i bogatih sadržaja koje Beograd pruža (uz, na žalost, neminovno korigovanje ishrane).

Krugovi oko Ade

Ukoliko ostajete u Beogradu više dana, svakako vam savetujemo da tokom januara odvojite vreme i odete do Ade Ciganlije, prirodne oaze nadomak centra grada i napravite barem jedan krug. Krug iznosi 7 km i sasvim je dovoljan da se u veoma kratkom roku vratite u “pretprazničnu” formu. Da li ćete se šetati, džogirati, voziti bicikl, ili možda rolere, izbor je samo na vama, dok je, bez obzira za šta se odlučite, uživanje zagarantovano. Iskoristite ove, pomalo atipične vremenske uslove i uživajte u prirodnim lepotama Beograda koje su obično rezervisane za proleće.

Ada_Ciganlija

Klizanje

Ljubitelji ovog vida zimske rekreacije i pored velikog truda nadležnih koji su tokom ove zimske sezone pripremili impresivnih 12 klizališta na otvorenom za sada su ostali uskraćeni za svoju omiljenu zimsku aktivnost, s obzirom da su prolećne temperature učinile ovu aktivnost trenutno nemogućom. Ipak, čim se živa u termometru približi nuli uživanje u ledenim čarolijama može da počne. Ova aktivnost veoma je pogodna za vraćanje fizičke forme, a još ukoliko imate pravog partnera, uživanje će biti potpuno.

Šetnja šumom

Bez obzira na godišnje doba i vremenske uslove, beogradske šume uvek predstavljaju idealan izbor za zdrav boravak u prirodi. Da li ćete izabrati Košutnjak, Šumice, ili ćete se uputiti na Avalu, u potpunosti je nebitno, jer svakako nećete pogrešiti. Pored svežeg vazduha, šetnja šumom predstavlja idealnu aktivnost za vraćanje forme i detoksikaciju organizma.

Istraživanje Kalemegdana i centralnih gradskih kvartova

Ukoliko ste ipak tip osobe koja ne želi da siđe sa asfalta, čak i u tim “ekstremnim” slučajevima Beograd ima šta da ponudi. Naime, za povratak forme može da pomogne i šetnja centralnim gradskim ulicama, ili istraživanje Kalemegdanske tvrđave. Generalno, Beograd poseduje brdovitu konfiguraciju terena što katkada može da bude problem, međutim za vraćanje forme šetnja ovakvim terenom predstavlja isključivo benefit. Sigurni smo da ćete kroz par dana biti u potpunosti fit, osim ukoliko za vreme obilazaka i dugačkih šetnji gradom ne nastavite i sa obilaskom kafana sa tradicionalnim kuhinjama. U tom slučaju, povratak forme koju ste imali pre praznika moraće malo da sačeka.

Na kraju, s obzirom na dokazano pozitivno dejstvo po izbacivanje toksina i generalno, mršavljenje predlažemo vam da na našem sajtu u sekciji Apartmani sa djakuzijem, odaberete aprtman koji osim hidromasažne kade poseduje i vrhunsku saunu gde ćete sami, ili sa vašom dragom osobom uživati u procesu vraćanja u top formu. 

Podeli sa prijateljima


processing...