Prevoz od beogradskog aerodroma do apartmana

U popularnim turističkim destinacijama ponekada i najjednostavnija radnja poput odabira taksija može da predstavlja veliki, a potencionalno i skup problem.

Prevoz od beogradskog aerodroma do apartmana

Došao je i taj dan. Konačno ste dočekali svoje zaslužene slobodne dane, za koje ste mesecima “crnčili”, spakovali ste se, otišli do aerodroma i poleteli ste ka Beogradu, sve popularnijoj evropskoj City Break destinaciji. Dobro ste upoznati sa raskošnom noćnom zabavom, neverovatnom domaćom kuhinjom, lepim beograđankama i galantnim beograđanima (u zavisnosti šta ko preferira), a sve to po veoma niskim cenama.
Onako, pomalo ushićeno čekate da se prizemljite na Nikolu Teslu (kako li to samo čudno zvuči, ali da, tako se zove međunarodni beogradski aerodrom) i da se što pre domognete svog unapred rezervisanog smeštaja, kako bi ste se, koliko još odmah, uputili u taj noćni provod o kome svi pričaju.
Prolazite sve kontrole, uzimate prtljag i samouvereno krećete ka izlazu pretpostavljajući da ćete vrlo lako pronaći slobodan taksi i za “male pare” se uputiti ka adresi vašeg smeštaja. Međutim, ni ne stižete do izlaza, a prilazi vam ljubazni gospodin koji se nudi da vam ponese vaše stvari i da vas odveze do željene adrese. Ne sluteći ništa, prepuštate se tom ljubaznom taksisti. Međutim, kada stignete na adresu bivate neprijatno iznenađeni, s obzirom da ste upravo shvatili da ste postali lakši za 60-70 eur, a nekada i za mnogo više, u zavisnosti od “odokativne procene” ljubaznog “gospodina taksiste” koliko ste u mogućnosti da platite. Ovakva dešavanja zasigurno će stvoriti negativan utisak koji vrlo lako može da se odrazi i na vaše celokupno mišljenje o Beogradu.

Nažalost, ovakve i slične situacije nisu retkost niti u jednoj popularnoj turističkoj destinaciji, pa tako ni u Beogradu. Zbog toga, mi iz Novih apartmana želimo da vas unapred informišemo o svim opcijama kako da na što jednostavniji način dođete do svog smeštaja.

Prva, a ujedno i najjeftinija opcija jeste korišćenje javnog gradskog prevoza na redovnim linijama od centra grada do aerodroma Nikola Tesla. Postoje tri linije javnog gradskog prevoza. Prva varijanta je redovna gradska autobuska linija 72 koja saobraća od Zelenog venca, do aerodroma. Ovo je veoma praktična linija s obzirom da saobraća do centralne stanice gradskog saobraćaja koja je u blizini najpopularnijih apartmana lociranih u samom centru grada.
Druga varijanta je linija 607 koja sa aerodrom spaja gradsku opštinu Surčin, što u suštini možete i da zaboravite jer je šansa da budete smeštini na teritoriji ove opštine zanemariva (uz svo poštovanje svim našim sugrađanima iz ove opštine, ali jednostavno nisu u blizini najvažnijih gradskih lokacija). Inače, cena autobuskog transporta može da iznosi tek nešto više od 50 centi ukoliko se karta uzme na trafici.
Treća varijanta je minibus na liniji A1 koji spaja trg Slavija sa aerodromom i prolazi kroz Novi Beograd. Ovo je veoma komforan, ali pre svega jeftin način s obzirom da za nepuna 3 evra dolazite do centra grada. Pre nego li se odlučite za ovaj vid transporta, prvo proverite njihov red vožnje, s obzirom da u određenim vremenskim intervalima autobusi i minibusi javnog gradskog saobraćaja ne saobraćaju.

Opcija broj dva jeste korišćenje taksi prevoza. Kako bi se predupredila situacija sa početka teksta, Grad Beograd uveo je TAXI INFO PULT na kome se preuzima potvrda sa željenom adresom i predviđenom fiksnom cenom. Planirajte da će vas transport koštati od 15 do 20 evra, u zavisnosti od lokacije rezervisanog apartmana.

Naravno postoji i mogućnost iznajmljivanja automobila kod jedne od mnogobrojnih rent a car agencija lociranih na samom aerodromu, ali pretpostavljamo da ovo baš i nije željena opcija za većinu naših klijenata koji dolaze na vikend odmor.

Zbog toga, na kraju, kako to i obično biva, preporučujemo upravo sebe kao najbolju opciju! Šalu na stranu, svi zainteresovani gosti koji su rezervisali svoj smeštaj na sajtu noviapartmani.com imaju mogućnost da prilikom rezervacije zatraže i transfer od aerodroma do apartmana. Tako će po ceni od 15 evra četvoro putnika moći da se udobnim vozilom preveze do svog apartmana. Ljubazni vozač (bez namere da vam naplati paprenu cenu) će vas sa tablom sa vašim imenom dočekati na dolaznom terminalu, pomoći sa stvarima i odvesti do vašeg smeštaja. Postoji mogućnost i povratnog transfera, kada, ukoliko se unapred dogovori, ukupna cena prevoza na relaciji aerodrom-smeštaj-aerodrom iznosi 25 evra za maksimalno 4 osobe.
Ako putujete u većoj grupi moguće je angažovati više vozila koja će vas udobno i istovremerno odvesti na željene lokacije.

Ukoliko planirate da koristite taksi prevoz, preporučujemo vam da se prilikom rezervacije nekog od apartmana iz naše ponude raspitate i o organizovanom prevozu do rezervisanog apartmana. Ovu uslugu najčešće koriste putnici koji u Beograd dolaze avionom, međutim naši vozači su spremni da vas dočekaju i na železničkoj i autobuskoj stanici, kao i drugim lokacijama. Ovakav vid transporta, bez imalo skromnosti, predstavlja najbezbedniji i najjednostavniji način, a sve po ceni koja je i niža od redovnih cena taksi usluga.

Pozdravljamo vas do skore vožnje,

Novi apartmani 

Podeli sa prijateljima


processing...