Sava Centar - Mesto po kojem prepoznajemo Beograd

Jedno od mesta koje samo po sebi predstavlja orijentir svakako je Sava Centar, čuveni kongresni centar veoma bogate istorije koji i danas budi poseban osećaj.

Sava Centar - Mesto po kojem prepoznajemo Beograd

Sava Centar nastao je u svrhu održavanja međunarodnih kongresnih skupova i danas zauzima jednu od najatraktivnijih top lokacija u gradu. Smešten je u neposrednoj blizini ušća reka Save i Dunava, pored samog auto puta i u blizini aerodroma Nikola Tesla.

Izgradnja centra tokom sedamdesetih godina prošlog veka trajala je ukupno tri godine. Zajedno sa Hotelom Interkontinental (danas Crown Plaza) predstavlja jedinstveni vizuelni i arhitektonski kompleks. Namenjen održavanju kongresnih skupova i konferencija, ovaj poslovni, kulturni I tržni centar predstavlja najveći kompleks ovog tipa u Srbiji I regionu. Sa izgradnjom modernih šoping molova kao što su Delta City i Ušće, Sava Centar je pomalo izgubio na značaju i popularnosti, ali se u njemu I danas nalaze brojne prodavnice ekskluzivne robe, luksuznih brendova, sportske opreme. Osim toga, u centru se nalazi i veliki broj turističkih i rent a car agencija, kafića i restorana.

Aleksandra-Radovic-sc-27-obradjena

Ukupna površina centra obuhvata oko 100 hiljada kvadrata od kojih je blizu sedamdeset hiljada korisnih kvadrata. Dvorana Sava Centra ima blizu 4000 sedišta, dok su korisnicima usluga centra na raspolaganju još 15 konferencijskih sala. Izložbeni prostor, opremljene kancelarije, audio-vizuelna oprema i kompletni tehnički uslovi čine ponudu centra kompletnom. centar obuhvata i renovirani parking prostor sa preko centar obuhvata i renovirani parking prostor sa preko 400 parking mesta.

Pored konferencija i poslovnih skupova u centru se odvijaju brojni koncerti, muzičko scenski performansi, filmski i drugi festivali, organizuju se skupovi I najrazličitija kulturna dešavanja. Sava Centar je tokom četrdesetih godina ugostio brojne muzičke I filmske zvezde I velikane. Najpoznatija imena iz svih oblasti kulture bili su počasni gosti Sava Centra što se sa posebnom pažnjom i ponosom, ali i sa razlogom ističe. Sava Centar danas, pored svoje praktične namene koja je još uvek veoma značajna, svojom arhitekturom krasi pejzaž Novog Beograda evocirajući duh jednog prošlog vremena koje još uvek živi i pored brojnih promena koje su donele godine iza nas.

Ukoliko želite da obezbedite smeštaj u blizini ovog čuvenog kongresnog centra imate više mogućnosti. Jedna od njih svakako jeste i rezervacija smeštaja u hotelu Crown Plaza. Međutim, ukoliko želite luksuzan i komforan smeštaj sa najboljim odnosom cene i ponuđenog kvaliteta rešenje ćete pronaći na portalu Novih apartmana gde ćete u sekciji Novi Beograd sigurno pronaći smeštaj koji ispunjava baš sva vaša očekivanja.

Podeli sa prijateljima


processing...