Muzička fontana u Beogradu

Muzička fontana na Slaviji, nova zvezda beogradskih razglednica puštena je u rad na radost svih beograđana, kao i brojnih turista ovog grada.

Muzička fontana u Beogradu

Rođena je nova zvezda beogradskih razglednica. Puštena je u rad dugo najavljivana muzička fontana na Slaviji, najveća fontana u jugoistočnoj Evropi.

Beograd je dobio još jedan, potpuno novi simbol. U pitanju je atraktivna fontana koja će dva puta dnevno emitovati muzički program, dok će mlazovi vode plesati u različitim ritmovima i bojama.

Lokacija ove atrakcije jeste čuveni kružni tok Slavija, nekada ruglo Beograda, u koji su bez straha ulazili samo prekaljeni beogradski vozači. Istini za volju, ne verujemo da će fontana doprineti uvođenju reda u haotičnom saobraćaju ovog kružnog toka, za šta je potrebno sačekati druge planirane infrastrukturne radove, ali će svakako izmamiti osmehe vozača, kao i mnogobrojnih prolaznika koji se svakodnevno slivaju iz prometnih okolnih ulica. Sigurni smo da će ova fontana izmeniti svakodnevnicu beograđana, kao i mnogobrojnih turista ovog grada.

Imajući u vidu centralni položaj oivičen sa više saobraćajnih traka kružnog toka, na žalost brojnih sugrađana, a pogotovo onih najmlađih, ova fontana neće predstavljati mesto na kome će biti moguće osvežiti se tokom vrelih letnjih dana, međutim, sa druge strane, ovakav položaj omogućava da se u potpunosti uživa u zaista spektakularnom audio-vizuelnom prizoru koji zbog impozantne veličine ovog jedinstvenog objekta zahteva pogled sa određene distance.

fontana-beograd

Fontana na Slaviji stvaraće ovaj spektakularni audio-vizuelni doživljaj svakog dana u periodima od 09 do 11 časova, kao i u periodu od 18 do 22 časa, ali ni u preostalo vreme neće predstavljati manje vredan prizor. Interesantan podatak jeste da fontana ima ugrađene grejače koji će omogućiti da i tokom zimskiog perioda svojim vodenim bravurama uveseljava sve žitelje Beograda, kao i njegove drage goste.

I pored toga što mislimo da Beograd ima prioritetnije projekte za koje je možda i potrebnije izdvojiti novac iz budežta, sajt noviapartmani.com pozdravlja ovu hrabru odluku gradskih čelnika, jer će ovakav spektakularni simbol grada svakako zadovoljiti sve izbirljivije svetske turiste.

Ukoliko planirate svoj boravak u Beogradu u mogućnosti ste da među prvima uživate u ovoj atrakciji. Potrebno je samo da posetite sajt noviapartmani.com i u sekciji Slavija odaberete jedan od apartmana sa čijeg prozora ćete čuti, a možda i videti ovaj hvale vredan prizor. 

Podeli sa prijateljima


processing...