Beograd, grad velikog srca

01. januar je dan koji je u Beogradu rezervisan za humanitarnu manifestaciju “Ulica otvorenog srca” koja će i ove godine biti održana u više gradskih opština.

Beograd, grad velikog srca

Kao i svih ovih godina, prvi januar je u Beogradu, osim za trežnjenje i sumiranje utisaka sa ludog novogodišnjeg provoda, rezervisan i za sećanje za sve one kojima je pomoć potrebna. To je ujedno i smisao manifestacije “Ulica otvorenog srca” , koja se ove godine održava pod sloganom “Moj Beograd srce ima”.

Ulica otvorenog srca jedna je od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend, koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.
Inače, ova manifestacija nastala je još pre pola veka u „Srpskoj kafani“ kada su legende srpskog glumišta, glumci Ateljea 212, zamenili uloge sa kelnerima i prvog dana te Nove godine služili goste čuvene beogradske kafane. Iz ovog nesvakidašnjeg druženja nastao je praznik Beograda koji objedinjuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Ulica otvorenog srca je 1988. godine zvanično ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju sveukupno prođe više od 100.000 ljudi.

I ove godine Ulica otvorenog srca biće posvećena projektu Doktori klovnovi.
To znači da kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti ove manifestacije postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice. Tako će Ulica otvorenog srca biti pretvorena u KARNEVAL CRVENIH NOSEVA.

ulica-otvorenog-srca

Ova manifestacija tradicionalno će biti propraćena prigodnim muzičko-zabavnim programom koji će se na više lokacija održavati širom grada. Tako će tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki i uručenja „Srca Beograda“ gradu-gostu beogradske manifestacije, mali vatromet otvoriće Ulicu otvorenog srca. Nakon toga će iz zgrade pozorišta izaći izvođači i započeti svoju tradicionalnu šetnju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre. Tada ujedno i kreće glavni program na pjaceti Ateljea 212.
Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad.

Osim u centralnim opštinama ova manifestacija održaće se i na Novom Beogradu, Banovom Brdu, Surčinu, Zemunu, Rakovici, Paliluli, Grockoj i Obrenovcu.

Mi od sveg srca podržavamo ovu manifestaciju i kao i svake godine, jedva čekamo da se sa svojim porodicama priključimo ovoj povorci, prošetamo beogradskim ulicama i na divan način započnemo Novu 2019. godinu. 

Podeli sa prijateljima


processing...