Beogradska šetnja sa dinosaurusima

Šetnja sa dinosaurusima je spektakl koji će se u Štark Areni u Beogradu održati od 3. do 5. maja 2019. godine.

Beogradska šetnja sa dinosaurusima

Šetnja sa dinosaurusima je spektakularna istorijska predstava, nastala u Australiji 2007. godine posle više godina pažljivog planiranja i osmišljavanja. U okviru svetske turneje koja je usledila, ova fantastična predstava gostovala je i u Beogradu, sada već davne 2010. godine, a svi nastupi u beogradskoj areni bili su rasprodati. Zasnovana na rado gledanoj i višestruko nagrađivanoj BBC seriji, nova svetska turneja lansirana je u Velikoj Britaniji u julu prošle godine, a u Beograd će, na radost mnogih obožavalaca ove tematike, ponovo doći u maju 2019. godine. Nema sumnje da je ovo najveća i najbolja predstava o dinosaurusima ikada napravljena, budući da je sama produkcija koja uključuje i najsavremeniju tehnologiju koštala nešto manje od 20 miliona dolara.

Ovako izdašan budžet će nam svakako najbolje demonstrirati čak 18 „strašnih guštera“ (što je inače prevod reči dinosaurus), koji će nam se predstaviti u stvarnoj veličini, a urađeni su na način da u potpunosti prikažu najnovija saznanja do kojih su došli naučnici koji proučavaju dinosauruse. Tako ćemo videti da je među njima bilo i onih koji su prekriveni perjem, videćemo njihovu evoluciju, interakciju među njima, saznaćemo po čemu su se dvonožni mesožderi i spretni grabljivci razlikovali od biljojeda, a neverovatna rika ovih ogromnih, neobičnih stvorenja ostaviće nas bez daha. Samo jedan među njima, doduše onaj najveći, Brahiosaurus, ima visinu od 11 metara, a dužina od nosa do vrha njegovog repa iznosi čak 17 metara.

beogradska-setnja-sa-dinosaurusima

Na predstavi je radio tim sastavljen od 50 posvećenih profesionalaca, od inžinjera i stručnjaka za animatroniku do slikara i drugih umetnika. Istorijske činjenice, temeljna naučna istraživanja udružena sa najnovijim dostignućima scenske tehnike i tehnologije, daće nam realan opis čak deset vrsta ovih impozantnih stvorenja i njihove vladavine koja je potrajala dobrih 200 miliona godina. Dobar provod zagarantovan je kako onima koji su fascinirani ovim velikim i na svoj način divnim bićima, tako i onima koji uživaju u spektalima i kvalitetnim, scenskim nastupima koji probijaju granice.

Kako je planirano, ova predstava će biti izvedena čak devet puta u Štark Areni, od 03. do 05. maja i to tri puta dnevno za vreme ova tri dana. Međutim, neki termini su već rasprodati pa bi sa kupovinom karata valjalo požuriti. Nema sumnje, sat i četrdeset minuta koliko je prosečno trajanje prestave, proleteće u jednom dahu.

Ne propustite ovo, iznad svega, zanimljivo dešavanje. Ukoliko niste iz Beograda, mi iz Novih apartmana potrudićemo se da smeštaj ne bude taj faktor zbog kojeg nećete uživati u ovom spektaklu. Zato vam predlažemo da posetite naš sajt i u sekciji Novi Beograd na vreme odaberete jedan od mnogobrojnih fantastičnih apartmana u blizini Štark Arene, lokacije ovog spektakla u kome će živati svi – mališani i njihovi roditelji! 

Podeli sa prijateljima


processing...