Beogradski FEST - Povratak u budućnost

Vreme je da se polako vraćamo u normalu, a to svakako znači i povratak publike u bioskope, a samim tim i čuvenog filmskog festivala FEST!

Beogradski FEST - Povratak u budućnost

Krajnje je vreme da nastavimo sa normalnim životom. Dobro, možda to neće biti odmah onaj život na koji smo naviknuti i možda ćemo još neko vreme morati da se pridržavamo propisanih epidemioloških mera, ali se kulturni i zabavni aspekti se jednostavno moraju omogućiti čim se za to steknu uslovi.

S obzirom da je Srbija poprilično odmakla u procesu imunizacije stanovništva, organizatori najvećeg regionalnog filmskog dešavanja FEST, planiraju da se 49. Međunarodni filmski festival održi od 7. do 16. maja 2021. godine.

Slogan ovogodišnjeg Festa “Povratak u budućnost” dovoljno govori o namerama organizatora koji u vreme kada je u većini evropskih zemalja na snazi potpuna blokada, pokušava da organizuje čuveni festival međnarodnog karaktera koji će kinematografiju ponovo vratiti tamo gde joj je i mesto – u bioskope!
Planirano je da se 40. FEST održi u bioskopskim salama Sava Centra, Kombank dvorane, DOma omladine Beograda i Cineplexx-a.

Na ovogodišnjem festivalu predstaviće se više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina.

srp_49fest_baner_sajt_4

S obzirom na čitavu situaciju, program festivala još uvek nije zvanično objavljen, ali se zna da će na ovogodišnjem FEST-u prilikom ceremonije svečanog zatvaranja festivala biti premijerno prikazana nova, premontirana verzija filma “Kum 3” legendarnog reditelja Frensisa Forda kopole koji je za ove potrebe čak i izmenio određene smene uključujući početak i kraj filma, pojedine scene, kadrove i muziku.

Prilikom održavanja ovogodišnjeg festivala svakako će biti poštovane sve mere Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, a pre svega zarad bezbednosti kako publike, tako i gostiju, ali i festivalskog tima.

Kao istinski ljubitelji sedme umetnosti, mi iz Novih apartmana jedva čekamo ponovno održavanje ovog kultnog dešavanja. 

Podeli sa prijateljima


processing...