Beogradski Beer Fest, Festival piva 2017

Beograd se krajem avgusta pretvara u prestonicu piva i kvalitetne muzike kada se u njemu održava Belgrade Beer Fest, najveći festival ove vrste u regionu.

Beogradski Beer Fest, Festival piva 2017

Belgrade Beer Fest, najveći i najposećeniji festival piva u jugoistočnoj Evropi, održava se u Beogradu još od 2003. godine i svake godine predstavlja omiljeno odredište za više od pola miliona ljubitelja piva i dobre muzike. Pored velikog broja posetilaca koji svake godine u ovako velikom broju posećuju ovaj festival, garancija kvaliteta ovog festivala jesu i brojna domaća i internacionalna priznanja koje je festival za svojih 15 godina postojanja sakupio i time zasluženo uvršćen u nezaobilazan deo turističke ponude Srbije.

Ovogodišnji Beer Fest održava se u periodu od 16. do 20. avgusta i tokom ovih pet dana očekuje se nezaboravan provod i zabava, uz odličan i raznovrstan muzički program. Mesto održavanja je kao i uvek Ušće na Novom Beogradu. Čini se da je zbog ovakvog mesta održavanja – ogromna travnata površina na Ušću, sa nekoliko bina i štandovima na kojima ljubazno osoblje nudi različite vrste piva, ovaj festival rezervisan prevashodno za mlade ljude. Međutim, bogata ponuda piva sa preko stotinu vrsta ovog hladnog osveženja i kvalitetna muzika uz dominaciju proverenih domaćih, regionalnih i svetskih bendova obećavaju odličan provod koji je namenjen svima, bez obzira na godine.

belgrade_beer_fest_2017

U okviru muzičkog programa, najavljeni su i dobro poznati hip hop dance britanski bend Stereo MCs, koji će nastupiti u novom festivalskom prostoru, drugog dana festivala, jedan sat posle ponoći. Ovaj bend, sa velikim međunarodnim uspehom nastao je 80-ih godina prošlog veka, održao veliki broj koncerata i osvojio značajne nagrade. Za ljubitelje elektronskog zvuka, ove godine dolaze dobro poznati Asian Dub Foundation koji će nastupiti prvog dana festivala oko ponoći.

Za one koji vole da uživaju u živom nastupu regionalnih zvezda, ove godine planirani su nastupi Darka Rundeka, Zabranjenog pušenja, Goblina, Hladnog piva, kao i Kirila Djaikovskog. Naravno, pored navedenih izvođača nastupiće i mnogi drugi bendovi, poput Van Goga, koji ove godine otvaraju festival, zatim legendarna Riblja Čorba, popularni S.A.R.S. sa svojim brojnim hitovima i mnogi drugi.

Muzički program počinje svakog dana u 18h i trajaće do kasno u noć. Pripreme za festival su pri kraju, a nama još samo preostaje iščekivanje uz malo nade da će do 16. avgusta vrućine koje su obeležile ovo leto postati podnošljivije. No, ukoliko temperature i dalje ostanu u visokom plusu, hladno pivo na ušću dveju reka predstavlja najbolji način da se rashladite tokom beogradskih letnjih večeri.

Ukoliko ste ljubitelj piva i dobre muzike, a planirate da u ovom periodu posetite Beograd, obavezno jedno veče odvojite za čuveni Beogradski Beer Fest. Zbog toga vam sajt noviapartmani.com predlaže da u sekciji Novi Beograd odaberete neki od apartmana u neposrednoj blizini festivala kako ne biste razmišljali o prevozu.

Podeli sa prijateljima


processing...