Deep Purple - Povratak u Beograd

Legendarni bend Deep Purple će ponovo nastupati pred vernom beogradskom publikom, jer će u julu 2024. godine održati koncert na Tašmajdanu!

Deep Purple - Povratak u Beograd

Kultni britanski hard rok bend Dep Purple definitivno spada u jedne od najuticajnijih bendova u svetu, ne samo Rock’n Roll-a. veći i globalne muzičke scene već više od pola veka! Deep Purple se smatra za pionire Heavy Metal zvuka.

Možda zvuči daleko, ali 13. jula 2024. godine ovaj legendarni bend nastupaće na čuvenom Tašu! Tako će se u Beogradu još jednom uživo čuti izvođenje najvećih hitova ovih velikih rokera. „The Surprising“,„Bloodsucker“,„Fireball“,„Uncommon Man“,„Strange Kind Of Woman“,„Lazy“,„Space Truckin’” Strange Kind Of Woman“,neke su od pesama koje će „pomilovati“ uši ljubitelja tvrdog zvuka.

Inače, vredi podsetiti na istorijat ovog kultnog benda. Naime, Deep Purple je oformljen u Hertfordu u Engleskoj 1968. godine i prvi naziv benda bio je Roundabouts. Prepoznatljiv tvrdi zvuk i dugogodišnji rad ovog benda uticao je na mnoge, takođe svetski poznate Rock i Heavy Metal grupe kao što su Guns ’n’ Roses, Iron Maiden, Motorhead, Metallica, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera i brojne druge.

Bend Deep Purple ima zasluženo mesto u Dvorani slavnih i muzeju rokenrola koji se nalazi u Klivlendu ( “Rock and Roll Hall of Fame”.), a interesantan je i podatak da se nalaze i u Ginisovoj knjizi rekorda kao “najglasniji bend na svetu”. Ovaj veliki bend predvođen Janom Gilijanom, tokom neobično duge karijere snimio je dvadeset studijskih albuma, a do skora su bili i veoma aktivni na turnejama, bez obzira na vremešnost članova benda. Poslednja turneja im je bila 2019. godine kada i posetili Beograd gde su početkom decembra održali koncert u beogradskoj Areni. Iako je ta turneja bila najavljivana kao oproštajna, čini se da Jan Gilijan i ekipa jednostavno ne mogu bez adrenalina koji samo stejdž može da priušti.

Ukoliko niste iz Beograda, a obradovala vas je ova vest, baš kao i nas, predlažemo da u sekciji Strogi centar na vreme odaberete jedan od brojnih smeštajnih kapaciteta koji će biti u neposrednoj blizini stadiona Tašmajdan na kome će ove žive legende ponovo nastupiti (nadamo se ne i poslednji put)! 

Podeli sa prijateljima


processing...