Doček Nove godine u Beogradu

Beograd kao i uvek pruža fantastičnu zabavu za najluđu noć, budite sa najdražima u nezaboravnom provodu i obavezno poželite želju u ponoć.

Doček Nove godine u Beogradu

Praznici

Svi vole kada dođe to vreme u godini i kada praznici i slavlja postanu skoro svakodnevna pa se mnogi stariji i mlađi ponovo osećaju kao deca. Posle mnogih slava u Srbiji na vreme dođe i obeležavanje nove godine pa Božića pa još jedne nove godine pa onda opet još slava. Kao što vidite ljudi u Srbiji baš vole da se vesele i da proslavljaju, zato nije ni čudo što je Beograd nekoliko puta proglašavan za jednu od najboljih destinacija za provod u svetu. Ako ne verujete dođite pa se i sami uverite, pogotovo kada je u pitanju ’’najluđa noć u godini’’. Oko 150 hiljada stranih turista svake nove godine poseti glavni grad Srbije i mnogi ovde provedu nezaboravnu noć. Najviše ima posetilaca iz okolnih zemalja Balkana, iz Slovenije, Bugarske, Hrvatske ali i mnogo gostiju iz ostalih zemalja Evrope i sveta.

Trg otvorenog srca

Po uzoru na Božićne markete po velikim svetskim metropolama i Beograd se pridružio takvom načinu slavlja na centralnim gradskim trgovima. Manifestacija će trajati od 1. decembra do 1. februara i svakog dana će biti otvorena od 10 ujutru do 23 časova uveče na trgu Republike. Posetioci će imati priliku da probaju razne praznične đakonije kao što su odžak kolač, slatkiši, lizalice, kobasice i roštilj i da sve to zaliju dobrim kuvanim vinom, kuvanom rakijom, sajderima i drugim toplim napicima. Kao i svake godine i ovaj put će ceo događaj biti humanitarnog karaktera gde će deo sredstva ići nezbrinutoj deci. Tokom svih vikenda biće prikladan muzički program za najmlađe uz dečije horove i nastupe poznatih mladih solista uz pratnju Dj Deda Mraz-a.

nova_godina_proslava

Doček napolju

Glavno dešavanje u organizaciji grada Beograda će biti ispred Narodne skupštine republike Srbije. U neposrednoj blizini samog mesta dočeka, a i u samom centru grada postoji veliki broj naših apartmana u kojima možete odsesti i provesti pravi odmor kakav zaslužujete. Prvi od mnogih koncerata u prestonici će biti u četvrtak 29. decembra na savskoj promenadi, tamo će nastupati Kiki Lesandrić i Piloti, zajedno sa Tropiko bendom. Na trgu ispred skupštine će biti nastup zagrevanja pre samog dočeka, koncert čuvene Jugoslovenske grupe Bijelo dugme i pevača Ace Lukasa će biti organizovani u petak 30. decembra dok će publiku za sam doček u subotu 31. decembra zabavljati Bajaga i instruktori i grupa Plavi orkestar uz bogat vatromet kada časovnici otkucaju ponoć. Drugi organizovani doček će biti na Novom Beogradu u blizini zgrade opštine gde će nastupati Inspektor Blaža i Vlado Georgijev.

Klubovi i kafane

Ako niste raspoloženi da budete napolju po hladnom vremenu imate veoma veliki izbor u zatvorenom. Svi kafići, klubovi i kafane organizuju program za to posebno veče a najverovatnije će u mnogima u ponoć biti i trubači uz koje je zabava uvek zagarantovana. Velika većina objekata će imati opciju all inclusive gde će gosti uz rezervaciju imati neograničeno piće a negde i hranu a cene su za svačiji džep i kreću se od 25 do 50 evra u odnosu na to koje je mesto u pitanju i koja ponuda. Ako odaberete ovakvu vrstu provoda sigurno će vam biti potrebna rezervacija tako da obratite pažnju na to ako planirate takav izlazak.

Repriza dočeka

Ako vam možda sam doček nije prošao kako ste planirali nemojte da brinete jer ćete imati priliku da ponovite isto sutra uveče na reprizi dočeka. Za reprizu dočeka na Novom Beogradu će nastupati grupa S.A.R.S. i Beogradski sindikat. U klubovima i kafanama cene će biti dosta pristupačnije nego prethodno veče, negde čak i besplatno ali uz obaveznu rezervaciju kao i veče pre. Ako vam ni to veče ne bude kako ste želeli imate priliku da se poslednji put ispravite uz Srpsku novu godinu 13. januara.

Podeli sa prijateljima


processing...