Festival nauke 2017

Jedanaesti po redu Festival nauke ponovo će biti mesto najveće regionalne naučne zabave za sve uzraste gde će se na interesantan način dočarati važnost nauke.

Festival nauke 2017

Beograd je ponovo domaćin jedne zaista specifične manifestacije, manifestacije vredne pomena i posete. U pitanju je Festival nauke, najveći naučni festival u regionu koji se jedanaesti zaredom put održava od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu i predstavlja najbolju naučnu zabavu za sve uzraste. 

"Jedan na jedan" je slogan ovogodišnjeg festivala i doračava osnovni smisao i cilj ove manifestacije – da svi zainteresovani posetioci, sa posebnim akcentom na one najmlađe, imaju mogućnost da kroz neposredan i direktan kontakt sa naučnicima isprobaju različite naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture, čime im se na krajnje zabavan, interesantan i praktičan način približavaju osnovni naučni postulati i principi, što će najmlađima svakako pomoći u njihovom razumevanju, a ko zna, možda se kod pojedinih malšana razvije i ljubav prema određenoj naučnoj disciplini.

Za vreme trajanja festivala, koji se svake godine prostorno širi i sadržajno obogaćuje, biće održano na hiljade eksperimenata, predavanja, izložbi i interaktivnih naučnih postavki.

Ovaj festival tematski pokriva četiri naučne oblasti, a to su prirodne nauke, društvene nauke, tehničke nauke i medicinske nauke, gde će u okviru svake oblasti biti izložene brojne interaktivne naučne postavke koje će svakako privlačiti veliku pažnju svih posetilaca festivala.

Iz zaista bogatog sadržaja ovom prilikom izdvojili bi smo interaktivnu postavku “Doživi svoju virtuelnu realnost”, gde će svi zainteresovani imati priliku da dožive spektatkularno VR iskustvo na specijalnoj 4D stolici. Takođe, ovom prilikom bi izdvojili postavku “Lego izumi” gde će se uz korišćenje naprednih robotizovanih modela ove čuvene i omiljene igračke za sve uzraste i sva vremena, u praksi prikazati i objasniti osnovni principi robotike. Na kraju, iako je jako teško izdvojiti samo tri interaktivne postavke, ipak smo se odlučili za “Mars izbliza”, koja će putem virtuelne realnosti pokušati da dočara simulaciju hodanja po crvenoj planeti u uslovima smanjene gravitacije, zatim dočaraće i sletanje na ovu planetu, a na kraju, svi zainteresovani imaće jedinstvenu priliku da se fotografišu u pravom marsovskom ambijentu.

Mi iz Novih apartmana svakako ćemo povesti svoje klince (mada i mi sami želimo da se igramo i učestvujemo u većini sadržaja), a vama takođe preporučujemo da učinite isto. Ko je barem jednom posetio ovaj zna vrlo dobro o čemu govorim, ali sada je taj sadržaj još bogatiji i kvalitetniji.

Za sve vas koji ćete se sa svojom porodicom zateći u Beogradu u periodu od 14. do 17. decembra, takođe preporučujemo da posetite ovaj festival. Bez obzira da li je lokacija vašeg apartmana Vračar, Novi Beograd, Strogi centar, ili Banovo brdo, do Beogradskog sajma doći ćete vrlo lako. Na nekom od prethodnihh linkova pogledajte veliki izbor naših apartmana i odaberite onaj koji vama i vašoj porodici najviše odgovara.

Vidimo se na Festivalu nauke! 

Podeli sa prijateljima


processing...