Festival nauke 2018

Festival nauke će ponovo, po dvaneaesti put za redom, biti mesto gde će se na vrlo zabavan način i najmlađim generacija dočarati važnost nauke za svakog od nas.

Festival nauke 2018

Beograd će i ove godine biti domaćin jedne, po mnogome, specifične manifestacije, vredne pažnje svakog od nas, ma koliko godina mi imali. Naravno, u pitanju je Festival nauke, najveći naučni festival u regionu koji će se od 29. novembra do 02. decembra dvanaesti put zaredom održati ispod kupola Beogradskog sajma. 

"Zemlja budućnosti" tema je ovogodišnjeg festivala čime organizator želi da istakne i u potpunosti vrati u fokus pitanje dugoročne održivosti naše planete i nas kao njenih žitelja. Preciznije govoreći, akcenat nije na tome kako zamišljamo našu budućnost na planeti Zemlji, već šta konkretno možemo da učinimo kako bi ta budućnost i dalje bila zelena i kako bi ljudi kao vrsta na njoj i opstali. Jer , ne zaboravimo da, i pored brojnih naučnih dostignuća, više planova i kontinuiranog tehnološkog razvoja, mi i dalje imamo samo jednu jedinu planetu na kojoj je naša egzistencija moguća.

Kao i svih ovih gosina do sada, želja organizatora ovog festivala jeste da svi zainteresovani posetioci, sa posebnim akcentom na one najmlađe, imaju mogućnost da kroz neposredan i direktan kontakt sa naučnicima isprobaju različite eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture, čime im se na zabavan, interesantan i praktičan način približavaju osnovni naučni principi, što će najmlađima svakako pomoći u razumevanju osnovnih naučnih disciplina, a ko zna, možda se kod pojedinih mališana razvije i ljubav prema nauci.

Za vreme trajanja festivala, koji se svake godine prostorno širi i sadržajno obogaćuje, biće održano na hiljade eksperimenata, predavanja, izložbi i interaktivnih naučnih postavki.

Kao i svake godine, brojni izlagači će putem svojih instalacija animirati i svim zainteresovanim posetiocima na praktičan način demonstrirati zakone koji vladaju u naučnim disciplinama, poput, fizike, hemije, biologije, medicine i drugim, mahom prirodnim naukama i teško je izdvojiti samo jedan “LAB”. Ipak, ovom prilikom ističemo goste iz Barselone koji će ponovo gostovati na Festivalu nauke. U pitanju je NAUČNI KOLEKTIV GUIXOT, poznate po svojoj posvećenosti primenjljivoj ekologiji i reciklaži, a koji u uspeli da ožive stare sprave za vežbanje, pretvorivši ih u specifično igralište koje spaja tri vrlo važne stvari: NAUKU, ZABAVU i RECIKLAŽU.

Kao i svih godina, mi iz Novih apartmana ponovo ćemo povesti svoje klince, mada i mi sami želimo da se igramo i učestvujemo u većini sadržaja, dok svima vama toplo preporučujemo da učinite isto. Na kraju, ko je barem jednom posetio ovu manifestaciju zna vrlo dobro o čemu govorimo.

Za sve vas koji ćete se sa svojom porodicom zateći u Beogradu u periodu od 29. novembra do 02. decembra, takođe preporučujemo da posetite ovaj festival. Bez obzira da li je lokacija vašeg apartmana Vračar, Novi Beograd , Strogi centar, ili Banovo brdo, do Beogradskog sajma doći ćete vrlo lako zbog njegove veoma dobre povezanosti sa svim krajevima Beograda.

Vidimo se na Festivalu nauke! 

Podeli sa prijateljima


processing...