Final four Evrolige 2018 u Beogradu

Domaćin finala najvažnijeg košarkaškog takmičenja Evrope ove godine biće Beograd, nekrunisana košarkaška prestonica Starog kontinenta.

Final four Evrolige 2018 u Beogradu

Od 18. do 20. maja Beograd će postati epicentar evropske košarke, jer će se tada u Štark areni održati čuveno, elitno takmičenje – Fajnal-for Evrolige, završnica elitnog i najvažnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Štark arena, najveći regionalni višenamenski zatvoreni objekat sa ponosom će biti domaćin jednog ovako velikog i značajnog takmičenja. Od svojih prvih dana ova arena bila je domaćin velikih svetskih sportskih dešavanja i manifestacija, tako da Fajnal-for neće predstavljati iznenađenje za organizatore, ali će svakako to biti jedan veliki izazov.

Beograd je apsolutno pravi izbor za jednu ovakvu košarkašku manifestaciju ne samo zbog fantastične dvorane, već prevashodno zbog činjenice da Beograd živi i diše za košarku. Košarka je, pored fudbala, sport za kojim generalno vlada najveće interesovanje u Srbiji. Ekspanzija ovog sporta na ovim prostorima otpočela je upravo u Beogradu kada su na Kalemegdanu podignuti prvi košarkaški tereni. Od te daleke 1946. godine, pa do danas dešavale su se mnoge magične stvari koje su pokazale da je košarka sport koji je zapisan duboko u genima ovog naroda. Brojne zlatne medalje na svetskim, olimpijskim i evropskim prvenstvima, kako reprezentacije SFRJ, tako i nacionalnih reprezentacija-naslednica, svakako su pokazatelj važnosti i kvaliteta tzv. Jugoslovenske škole košarke koja danas živi u svim nekadašnjim republikama te zemelje, a u poslednje dve decenije ipak ponajviše u Srbiji.

Za vreme pisanja ovog teksta postala su poznata dva tima koja su osvojila svoje karte za srpsku prestonicu-branilac titule Fenerbahče koji je na čelu sa Željkom Obradovićem pobedom od 3:1 eliminisao ekipu Baskonije, kao i Žalgiris koji je napravio veliko iznenađenje pobedivši čuveni Olimpijakos i time prvi put u istoriji kluba obezbedili učešće na završnom turniru moderne Evrolige. Preostaje nam da sačekamo takođe veoma atraktivne i uzbudljive mečeve između ruskih klubova CSKA i Khimki, kao i Panatenaikosa i Real Madrida.

Bez obzira što na žalost domaćih ljubitelja košarke na završnom turniru neće učestvovati domaći predstavnici, očekuje se velika posećenost na svim mečevima jer u Beogradu za kvalitetnu košarku uvek postoji interesovanje. Stoga požurite i na sajtu noviapartmani.com rezervišite na vreme željeni smeštaj. Ukoliko u Beograd planirate da dođete baš zbog Fajnal-for turnira, savetujemo vam da u sekciji Novi Beograd prvo potražite svoj željeni smeštaj, kako i da pogledate sekcije A Blok Savada i Belvil, s obzirom da će vam u tom slučaju arena biti veoma lako dostupna. Ipak, nemojte se ustručavati da svoj smeštaj u Beogradu potražite i u drugim delovima grada kao što su Strogi centar, Dorćol, ili Slavija s obzirom da postoji veoma dobra konekcija ovih delova grada sa Štark arenom.

Vidimo se u prestonici košarke !!!

Podeli sa prijateljima


processing...