Guitar Art Festival 2018

Jedan od čuvenih muzičkih festivala u ovom delu evrope, Guitar Art Festival, po devetnaesti put odžaće se sredinom meseca u Beogradu.

Guitar Art Festival 2018

Guitar Art Festival je jedinstvena gitarska manifestacija edukativnog i takmičarkskog karaktera koja će biti i ove godine, po devetnaesti put biti održana u Beogradu u trajanju od šest dana, od 16. do 21. marta. Festival se održava pod nazivom „Be Conected“, a osnovan je 2000. godine sa osnovnim ciljem da spoji, poveže i promoviše savremene muzičke forme i nove talente, omogući razmenu iskustva i upoznavanje sa savremenim tokovima gitarske muzike.

Ljubitelji gitarske muzike će za vreme održavanja festivala moći da uživaju u deset najavljenih koncerata. Najveća zvezda festivala – Portugalska diva Dulse Ponteš nastupiće 20. marta u Sava Centru, dok će ostali koncerti biti održani u Velikoj sali Doma Omladine. Dulse Ponteš, jedna je od najpoznatijih u svetu priznatih vokala, koja ove godine proslavlja čak trideset godina svoje karijere, a između ostalog, poznata je i po svom izrazitom doprinosu popularizaciji fada početkom XXI veka.

Svečano otvaranje festivala, zakazano je za 16. mart, a koje će sasvim sigurno obeležiti koncert gitarkog dua Sergio & Odair Assad – poznatiji kao Assad Brothers. Naredni dan rezervisan je za američki bluz trio Michael Hell u okviru novog projekat festivala Beogradska gitarska scena. U narednim danima nastupaće i Duo Mushkalica, Joaquin Clerk, Puerto Flamenco, Duo Melis, Pacho Flores & Jesus “Pinguino” Gonzales, Srđan Bulatiović i Darko Nikčević ansambl.

GuitarArtFestival2018

Poslednji dan festivala posvećen je projektu „Gitarske Integracije 2“ koji podrazumeva izvođenje „Evropske Gitarske Svite“ kompozitora Aleksandra Sedlara, Nejc Kuhara, Golfama Khayama i Marek Pasiecia i to uz nastup World Guitar Orchestra i El Sistema Omladinskog simfonijskog orkestra.

Tokom trajanja festivala održaće se i takmičarksi deo programa, koji obuhvata dve kategorije, takmičenje solo gitara i takmičenje gitara u kamernoj muzici. Takođe, biće održana i zanimljiva predavanja i panel diskusije.

Ukoliko želite da za vreme svog boravka budete smešteni u neposrednoj blizini jednog od mesta održavanja ovog festivala, savetujemo vam da na našem sajtu pogledate apartmane u strogom centru, odaberete neki od vrhunsko opremljenih stanova u blizini Doma omladine, ali od kog ćete takođe veoma lako doći i do Sava Centra, mesta održavanja koncerta najveće zvezde ovogodišnjeg festivala. 

Podeli sa prijateljima


processing...