Gypsy Kings u Beogradu

Nakon desetogodišnje pauze, legendarni bend Gypsy Kings je ponovo u Beogradu. Ne propustite magiju gitarskih čarobnjaka!

Gypsy Kings u Beogradu

U okvru svetske turneje planirane za 2017. godinu, na veliku radost Beograđana, legendardni bend Gypsy Kings posetiće i našu prestonicu. Zagarantovano dobar provod rezervisan je za poslednji dan meseca marta kada je zakazan koncert u Novobeogradskoj Hali Sportova.

Muzika koju više od 25 godina stvara ova grupa muzičara svrstava se u kateogriju „World Music“, kao specifična mešavina tradicinalnog flamenka, zapadnjačkog popa i latino ritmova. Ova zanimljiva mešavina koja svoje korene vuče još iz vremena predaka današnjih članova benda svakako je proizvod jedinstvenog i univerzalnog muzičkog stila koji decenijama dominira svetskim top listama.

Osnivači benda Jose Reyes i Manitas de Plata, koji nesumnjivo spadaju u grupu najboljih gitarista svih vremena, preneli su pre dve ipo decenije tradiciju stvaranja dobre muzike na svoje sinove, današnje frontmene benda - Nicolas Reyes i Tonnino Baliardo.

Članovi benda dolaze iz južnog dela Francuske i njihove porodice i danas tamo žive, ali su Gypsy Kings svoju karijeru proveli na mnogobrojnim turnejama širom sveta, tako prenoseći svoje nezabravne ritmove i pre svega strastveno izvođenje muzike. Tokom turneja snimili su i veliki broj TV specijala, učestvovali u različitim projektima, pa je tako čuvena pesma „Hotel California“ u njihovoj interpretaciji uključena kao soundtrack čuvenog filma Veliki Lebovski.

Poslednji put Gypsy Kings je u Beogradu održao koncert pre tačno deset godina u Beogradskoj areni, kada su sve karte vrlo brzo bile rasprodate. Mnogi se sećaju ovog koncerta i sa radošću iščekuju 31.mart, nadajući se ponovljenom odličnom provodu, uzavreloj atmosferi i fantastičnom raspoloženju. Beograđani, kao i gosti Beograda imaće priliku da još jednom uživo čuju to čuveno strastveno izvođenje najvećih hitova, poput Volare, Bamboleo, Baila me i mnogih drugih.

Mićemo svakako prisustvovati ovom fantastičnom muzičkom dešavanju, ali bez obzira na to i dalje smo tu za sve one kojima je potreban smeštaj u Beogradu. Ukoliko planirate da prilikom posete Beogradu uživo slušate i Gypsy Kings-e, predlažemo vam da pogledate našu ponudu smeštajnih kapaciteta na Novom Beogradu i odaberete baš onaj koji je po vašoj meri. 

Podeli sa prijateljima


processing...