Jubilarni beogradski Beer Fest

Beer Fest, jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Beogradu ove godine se održava jubilarni 20 put u značajno izmenjenom terminu.

Jubilarni beogradski Beer Fest

Beogradski festival piva i muzike, Beer Fest, ove godine se održava u novom terminu, značajno pre avgusta, perioda kada smo navikli da se novobeogradsko Ušće tradicionalno pretvara u mesto sjajne zabave.

Ovogodišnji Beer Fest održaće se u periodu od 15. do 18. juna, a kao glavni razlog za jedno ovakvu izmenu jeste, sa jedne strane, usaglašavanje festivala sa početkom letnje turističke sezone Beograda, a sa druge olakšavanje bukiranja poznatih svetskih izvođača koji će ovu manifestaciju učiniti još atraktivnijom i privlačnijom za sve ljubitelje muzike i piva ne samo regiona, već i Evrope.

Ovogodišnji Beer Fest nije samo još jedan u nizu. U pitanju je jubilarni 20 po redu festival piva koji je prestonicu Srbije pozicionirao veoma visoko na lestvici festivalskih gradova Evrope, jer je iz godine u godinu povećavao svoj kvalitet, a samim tim i generisao sve veći broj poseta. Veći deo ekipe Novih apartmana ovome iz prvog lica može da posvedoči s obzirom da smo bili gosti svakog od dosadašnjih 19 održanih festivala.

S obzirom da je pre neki dan i zvanično objavljen finalni “Line up” festivala, na ovom mestu želimo da izdvojim neke od vrhunskih izvođača koji će nastupiti na jubilarnom beogradskom Beer Fest-u.

Prvog dana festivala, 15. juna, nastupiće čuveni britanski sastav Morcheeba, koji će svakako biti zvezde te prve večeri. Njih će u stopu pratiti Bojana Vunturišević, jedna od najprogresivnijih kantautorki domaće rok scene, zatim fenomenalna hrvatska čelistkinja Ana Rucner, jedna od najvećih umetnika današnjice koja elemente klasične, moderne i etno muzike predstavlja na moderan način, koja nastupa sa prošlogodišnjim pobednikom Dragačevskog sabora trubača Elvisom Bajramovićem. Tu su i uvek popularne Neverne bebe, kao i rok senzacija iz Ljubljane, bend Joker Out.

Drugog dana festivala, 16. juna, glavne zvezde večeri biće srpski Tom Waits - Kralj Čačka, zatim, jedan od najpoznatijih hrvatskih pop izvođača, Toni Cetinski, zatim, čuvena Bombaj štampa, bend Brkovi i popularni mostarski rok sastav Zoster.

Subota, 17. jun, rezervisana je za nastup benda Incognito, poznat po autentičnoj kombinaciji rok i reggae zatim legendarnim Partibrejkersima i bendom Kerber. iste večeri nastupiće i poznati domaći bendovi Van Gogh i Repetitor, sastav koji je na domaću scenu doneo sirovu i žestoku energiju rok muziku približio novim generacijama.

Poslednji dan beogradskog festivala piva, nedelja dovodi veliki britanski sastav The Brand New Heavies, koji je odgovoran za stvaranje nekih od najvećih R&B i soul hitova u poslednje dve decenije. Veče će uveličati čuvena bluz i rock gitaristkinja Ana Popović, kao i Koikoi, beogradski indi-pop/rok sastav, koji je prošle godine nominovan je za prestižnu “Music Moves Europe Awards” (MME) nagradu. Poslednje veče jubilarnog beogradskog festivala nastupiće i rock legende, bendovi Atomsko sklonište, i čuveni Kebra sa Obojenim programom.

Jedna od novina ovogodišnjeg Beer Festa jeste da se ulaz na festival naplaćuje.

Svim ljubiteljima piva želimo da na vreme rezervišu termine i posete Beograd za vreme trajanja ovog festivala. Predlažemo i da na vreme rezervišete komforan i povoljan smeštaj, a to ćete uraditi veoma lako. Posetite naše web stranice i u sekciji Novi Beograd odaberite apartman koji je ne samo po vašoj meri, već i u neposrednoj blizini Ušća.

Vidimo se na Beer Fest-u!

Podeli sa prijateljima


processing...