Koncert Bajage i Instruktora

Momčilo Bajagić – Bajaga, jedan od najvećih rock i pop muzičara sa ovih prostora, nakon dužeg vremena ponovo će sa svojim Instruktorima nastupiti u Beogradu.

Koncert Bajage i Instruktora

Bez obzira na generaciju i starosnu dob, gotovo da ne postoji osoba koja ne zna ko je Bajaga, kao i refren, tekst ili melodiju barem jedne od njegovih mnogobrojnih pesama.
Možda ćemo u nekim udaljenim mestima Srbije i pronaći nekog pripadnika starije generacije ko jednostavno nije imao prilike da se upozna sa likom i delom ovog muzičara, ali u Beogradu smo sasvim sigurni da takvu osobu sigurno nećete pronaći.
Bajaga & Instruktori su jednostavno Beogradska priča, iako će Momčilo za sebe istaći da je on u stvari Zemunac, s obzirom da je upravo tamo proveo veći deo svog života. Tekstovi večno inspirisani ljubavlju, melodije koje teško izlaze iz glave, kao i specifičan sleng jednostavno predstavljaju personifikaciju Beograda.

Bajaga & Instruktori iza sebe imaju preko 30 godina muzičkog staža koje je rezultiralo izdavanjem 13 albuma, ali i brojnim projetima vezanih za film, pozorište i druge umetničke projekte.
Od albuma “Pozitivna geografija”, preko albuma “Sa druge strane jastuka” i “Prodavnica tajni” (nama u Novim apartmanima omiljen album Bajage i Instruktora), pa sve do albuma “Daljina, dim i prašina” i ovogodišnjeg “U sali lom” nizali su hitovi koje i danas svi rado slušaju, ili ih za vreme tuširanja pevaju i zviže. Pored desetine takvih hitova, na ovom mestu bi izvojili i svojevrsnu himnu Beograda “442 do Beograda”.

Nakon, sada već daleke 2006. godine Bajaga će, na zadovoljstvo brojnih Beograđana, kao i njihovih gostiju, ponovo nastupati u Areni, kada će svome gradu odsvirati repertoar ovogodišnje turneje, ali i dosta toga još, s obzirom da je, kako je i sam Bajaga rekao, sasvim drugačije raspoloženje kada se svira u svom gradu!. Koncert će biti obeležen i pojavljivanjem brojnih gostiju i prijatelja benda, ali koji će verovatno ostati skriveni do par dana pred koncert. 

Ukoliko ste poklonik lika i dela Bajage, ili ste jednostavno ljubitelj klasičnog rock & roll-a, odlazak u Štark Arenu 01. decembra 2018. godine se jednostavno ne dovodi u pitanje. Stoga, predlažemo vam da na vreme obezbedite karte za ovaj koncert, ali i da, ukoliko ste van Beograda, na vreme odaberete povoljan i fantastično opremljen smeštaj u blizini lokacije koncerta. Zato, posetite na našem sajtu sekciju NOVI BEOGRAD i odaberite apartman po vašem ukusu i spremno dočekajte ovaj muzički spektakl!

Podeli sa prijateljima


processing...