Koncert Gorana Bregovića 15. decembra u Beogradu

Goran Bregović, jedno od najznačajnijih imena muzičke industrije sa prostora EX SFRJ, a i šire, ponovo će, nakon dve decenije, nastupiti u Beogradu.

Koncert Gorana Bregovića 15. decembra u Beogradu

Posle čitavih dvadeset godina u Beogradu će ponovo nastupiti muzičar, izvođač i kompozitor Goran Bregović. Organizatori koncerta koji je zakazan za 15. decembar 2018. godine u Štark Areni na Novom Beogradu, najavljuju veliki spektakl. Organizatori takođe ističu da će ovo biti jedan od najvećih koncerata, ovog, u svetu poznatog i rado viđenog i slušanog muzičara.

Još kao dečak, popularni Brega je svirao violinu, a potom gitaru. Svoju muzičku karijeru započeo je krajem šezdesetih godina svirajući bas gitaru između ostalih i sa čuvenim Željkom Bebekom. Svirao je u bendu „Beštije“ i „Kodeksi“, a kasnije je zasvirao i solo gitaru. Osnovao je bend „Jutro“ 1971. godine, koji je kasnije preimenovan u „Bjelo Dugme“. Sa muzičkim bendom Bjelo Dugme, kao osnivač i frontmen, a i jedini stalni član postigao je ogoroman uspeh. Smatra se jednim od najvećih, ako ne i najvećim i najuspešnijim rok bendom u bivšoj Jugoslaviji. Od nastanka pa sve do 1989. godine objavljeno im je devet studijskih albuma kao i tri koncertna. Održano je mnogo koncerata od kojih su neki bili najbrojniji ikada posećeni koncerti na prostorima bivše Jugoslavije ikada. Mnoge pesme muzičke grupe i danas su popularne i rado se pevaju među starijima, ali i među pripadnicima mlađih generacija. Najveći hitovi Bjelog Dugmeta su „Đurđevdan“, „Tako ti je mala moja kad ljubi bosanac“, „Selma“, „Lipe cvatu“, „Pristao sam biću sve što hoće“, „Ne spavaj mala moja muzika dok svira“, „Ima neka tajna veza“,“Ne gledaj me tako i ne ljubi me više“.

Drugi deo svoje karijere Goran Bregović je nastavio stvaranjem filmske muzike. Prvi film za koji je pisao muziku bio je film Emila Kusturice „Dom za Vešanje“ 1981. godine. Ovaj film ostvario je veliki uspeh, a Goran je nastavio da piše muziku za filmove. Sledeći veliki uspeh bio je takođe u saradnji sa Kusturicom, kada je 1993. godine snimljen film „Arizona Drim“. Ubrzo sledi „Kraljica Margo“ film francuskog reditelja Patrisa Šeroa koji je nagrađen na Kanskom festivalu, kao i Kusturičin film „Bila jednom jedna zemlja“ ovenčan Zlatnom Palmom, a za koji je Bregović takođe komponovao muziku.

Pored stvaranja filmske muzike Goran Bregović je sarađivao i sa mnogim svetskim muzičkim zvezdama sa kojima je takođe postizao vrlo zapaženi uspeh koji se ogleda u broju prodatih albuma.
Goran Bregović je trenutno na turneji sa svojim bendom „Orkestar za svadbe i sahrane“ koji je osnovao 1998. godine i sa kojim izvodi tradicionalnu muziku sa čitavog Balkana, kao i svoje kompozicije u romskom i balkanskom melosu i obrade pesama Bjelog dugmeta. Orkestar broji od deset, u manjem, do preko trideset članova u većem sastavu. Sa svojim orkestrom Bregović na aktuelnoj turneji promoviše poslednji album „Tri pisma iz Sarajeva“ pisan za tri violine.
Goran Bregović će na koncertu 15. decembra nastupiti sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, a takođe i sa brojnim prijateljima i saradnicima iz svoje bogate karijere. Kako je najavljeno, ovaj svojevrsni spektal trebalo bi, na radost svih posetilaca i obožavaoca, da traje ne manje od dva i po sata.

Ovo je jedno od onih dešavanja koje mi iz Novih apartmana jednostavno ne možemo da propustimo. Zbog toga savetujemo i svim korisnicima naših usluga da obavezno planiraju da prisustvuju ovom jedinstvenom muzičkom dešavanju, koncertu o kome će se i narednih dvadeset godina pričati. Zato, oslobidite 15. decembar u vašem kalendaru na vreme obezbedite karte za ovaj koncert, ali i beogradski smeštaj, jer ćete tako biti u prilici da na vreme odaberete povoljan i fantastično opremljen smeštaj u blizini Štark Arene.

Posetite na našem sajtu sekciju NOVI BEOGRAD, odaberite apartman po vašem ukusu i spremite se za spektakl! 

Podeli sa prijateljima


processing...