Letnji bioskopi na otvorenom

Bioskopi na otvorenom predstavljaju idealan način da se beogradski ljubitelji kinematografije pod vedrim letnjim nebom rashlade uz kultne filmske naslove.

Letnji bioskopi na otvorenom

U Beogradu je nastupilo pravo vrelo leto, toplo, dugo, sa svim svojim čarima. Beograđani se rashlađuju na brojnim bazenima, rekama, jezeru. Tu su i Košutnjak i Zvezdara, beogradske šume koje donose malo olakšanja u ovim vrelim danima. Ipak, šta raditi van prirodnih celina? Oni koji su zaduženi za organizaciju zabave u Beogradu, uvek donose nešto novo i posvećeno rade svoj posao. Tako se raznovrsnim sadržajima na kupalištima, mnogim muzičkim nastupima i festivalima, različitim zabavnim i kulturnim sadržajima pridružuju i bioskopi na otvorenom.

U večernjim satima, kada letnja vrelina postaje podnošljivija I šetači konačno izlaze na ulice, na posebnim i za to predviđenim mestima okupljaju se ljubitelji kinematografije, kako bi u specifičnom ambijentu ispratili neka zanimljiva filmska ostvarenja. Opušteno, okruženi prijatnim svetom, posetioci različitih profila i godina, različitih interesovanja i navika, mirno pronalaze svoje mesto ispred platna i čekaju projekciju.

Publika-na-FILMSTREETu

Od 2011. godine u Beogradu se svakog leta organizuje ulični filmski festival Filmstreet. U zavisnosti od vremenskih prilika, ovaj festival počinje sa prikazivanjem već u junu, pa sve do septembra. Filmstreet donosi najbolja ostvarenja svetske kinematografije, koja često više nemate gde da pogledate i na više lokacija u Beogradu, dobro uigrana ekipa pod različitim uslovima stvara atmosferu za pamćenje. Tako se brojna ostvarenja sedme umetnosti mogu pogledati na nekim od omiljenih lokacija u gradu kao što su: Zemunski kej, Pristanište, Studentski park, Cvetni trg, Tašmajdan. Za Filmstreet uvek se traži i stolica više, pa građani koji su navikli da dolaze, donose sa sobom prostirke, jastučiće i druge pomoćne rekvizite, kako bi se udobno smestili i sa prijateljima, sami, ili sa svojim četvoronožnim ljubimcima, uz unapred pripremljeno osveženje ispratili još jedan dobar film. Svedoci smo strastvenog odnosa koji ljubitelji sedme umetnosit imaju prema Filmstreetu, pa tako i kada je u kasnim večernjim satima još uvek koji stepen više, ili se dogodi iznenadni pljusak, posetioci ostaju na svojim mestima do kraja dugo očekivane projekcije.

Ukoliko ste ljubitelj Roberta Altmana, Woodia Alena, Carlosa Rodrigeza, Davida Lynca, Wima Wendersa, ili jednostavno volite da pogledate dobar film, van zatvorenih tržnih centara koji su danas često i jedina solucija za odlazak u bioskop, treću godinu za redom možete posetiti letnju scenu nezavisnog bioskopa Zvezda. Ovaj bioskop nalazi se u centru grada – na Terazijama, a redovne projekcije filmova su od 21:15h. Specijalne projekcije počinju od 00:16h, te nam evo još jednog izvanrednog načina da se osvežimo i na lep način dočekamo kraj jednog od vrelih letnjih dana u Beogradu.

bioskop-zvezdara

Tokom jula, avgusta i septembra, u parku Tašmajdan i na platou šetališta Sava Promenada održaće se manifestacija Open Air Cinema. Svakog četvrtka, petka i subote sa početkom u 21h pod vedrim letnjim nebom, za ljubitelje filmskih klasika, ali i novijih ostvarenje, biće prikazivani kvalitetni filmovi različitih žanrova.

Noviapartmani.com svim svojim gostima, ukoliko prilikom opuštajuće večernje šetnje gradom primete veću grupu ljudi koja sa velikom pažnjom uz veseli žamor i osvežavajuće piće u ruci iščekuje da počne projekcija nekog od brojnih filmskih klasika pod otvorenim beogradskim nebom, predlažu da pronađu udobno mesto i priključe se ovoj zaista drugačijoj interpretaciji filmske umetnosti. 

Podeli sa prijateljima


processing...