Letnji bioskopi u Beogradu 2022

Kultni filmski naslovi pod vedrim noćnim nebom Beograda možda su jedan od najlepših načina da se zabavite tokom vrelog beogradskog leta.

Letnji bioskopi u Beogradu 2022

Beograd već dugo ima tradiciju uživanja u filmskim ostvarenjima pod vedrim nebom. Zahvaljujući neverovatnoj ekipi entuzijasta u Beogradu se još od 2011. godine svakog leta organizuje ulični filmski festival Filmstreet. U zavisnosti od vremenskih prilika, ovaj festival počinje sa prikazivanjem već u junu, pa sve do septembra. Filmstreet donosi najbolja ostvarenja svetske kinematografije, koja često više nemate gde da pogledate i na više lokacija u Beogradu gde dobro uigrana ekipa stvara atmosferu za pamćenje.

Međutim, osim toga, svi beogradski filmofili ovog leta imaju priliku da u fantastičnim filmskim ostvarenjima pod vedrim nebom uživaju na više lokacija širom Beograda.

Prva u nizu lokacija svakako je čuvena Jugoslovenska kinoteka koja ovog leta ima posebnu draž jer je ova kulturna ustanova projekcije filmova iz svoje bogate zbirke preselila se na terasu Doma vojske u Braće Jugovića gde se do kraja leta organizuje A1 Kinoteka letnji bioskop. Planirani repertoar omogućava da svako pronađe svoje omiljeno kultno filmsko ostvarenje, kako sa ovih prostora, tako i internacionalna.
Početak projekcije je svake večeri u 21h, a cena karte je zaista simboličnih 300 dinara.

Pored kinoteke nalazi se i kultni Kolarac koji se takođe ovog leta odlučio da svoju baštu pretvori u utočište prestoničkih filmofila. Repertoar je takav da će svako pronaći ono u čemu će beskrajno uživati, a cena karte takođe iznosi 300 dinara.
Božidarac, vračarski kulturni centar u okviru programa Kino Božidarac ovoga leta takođe donosi popularne filmske klasike različitih žanrova za sve Vračarce, ali i brojne filmofile Beograda. Naravno, dobrodošli su svi koji imaju želju da se opuste u čarima sedme umetnosti i sigurni smo da će stranci podjednako uživati u jedinstvenoj atmosferi Božidarca.

Ne smemo da zaboravimo ni Novi bioskop Zvezdara, još jednu dobro poznatu lokaciju ljubitelja filmske umetnosti na otvorenom. U letnjoj sceni ovog neobičnog bioskopu naći ćete zanimljivu kombinaciju dobro poznatih filmova iz celog sveta. Repertoar se objavljuje jednom nedeljno, tako da izbor filmova za narednu nedelju uvek možete naći na njihovoj Fejsbuk stranici. Zanimljivo je i to da ne postoje cene projekcije, već je sve bazirano po principu donacija, tako da cenu karte definišete sami.

Tu je i Kvaka 22 u Ruzveltovoj ulici, još jedan alternativni prostor na čijoj terasi mogu da se pogledaju čuvena ostvarenja Džima Džarmuša, Bergmana, Mala i drugih vrhunskih reditelja koji su definitivno obeležili razvoj filma, kako u svetu, tako i kod nas.
Ovaj put još izdvajamo i Admiral Open Air Cinema na platou u blizini TC Galerija gde se ovog leta pod otvorenim nebom gledaju filmovi koji su prethodnih nekoliko godina bili među najpopularnijim u bioskopima širom sveta, ali i veliki klasici.

Portal Novi Apartmani svim svojim gostima i ljubiteljima sedme umetnosti predlaže da osete čari uživanja u filmu pod vedrim beogradskim nebom. Ova pojava sve više predstavlja trend, pa je svake godine sve više lokacija sa sve zanimljivijim repertoarom u kome će svako pronaći nešto što ga interesuje. Prošetajte se toplim letnjim ulicama Beograda i pronađite mesto gde ćete moći da uživate u kvalitetnoj filmskoj projekciji. 

Podeli sa prijateljima


processing...