Magnifico 15. aprila nastupa u Beogradu

Zvezda slovenačke muzičke scene, Robert Pešut, poznatiji kao Magnifico, nastupiće u Beogradu 15. aprila 2018. godine u prostorijama Belexpocentra.

Magnifico 15. aprila nastupa u Beogradu

Robert Pešut, muzičar slovenačko-srpskog porekla, kojeg mediji opisuju kao intrigantnog, duhovitog, prepoznatljivog po kombinovanju različitih žanrova i tema, u Srbiji je poznat po svojoj saradnji sa režiserom Draganom Bjelogrlićem, sa kojim je sarađivao na više projekata. Pre svega, autor je muzike za televizijske serije „Montevideo, Bog te video“ i „Vidimo se u Montevideu“. Muzika za nedavno prikazanu hit seriju „Senke na Balkanu“, gledaoce je dodatno začarala i prikovala za televizore.

Ovaj slovenački kantautor, samostalno nastupa i stvara već dvadeset i pet godina, za to vreme izdao je 11 albuma, a počev od svog četvrtog albuma „Export/Import“ biva prepoznat od strane publike, kao i stručne javnosti, te postiže uspehe širom starog kontinenta. Danas je Magnifico lako prepoznatljiv stvaraoc koji svoju muziku opisuje kao retro šik kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza. Njegova muzika inspirisana je šlagerima ex-yu muzičke scene, uz elemente latino, džeza, reggae i balkanskog zvuka. Njegovo ime pominje se u kontekstu regionalnog muzičara i izvođača, kompozitora, pevača, glumca i kantautora, sa nezamenljivim humorom, kao zaštitnim znakom. Već sa svoja prva tri albuma „Od srca od srca“, „Gdo je čefur (Ko je peder)“ i „Sexy Boy“ predstavio se kao raznovrstan i neobičan autor koji je svojom muzikom pomerio granice i izazvao burne reakcije javnosti. Pesma sa kojom je Slovenija ušla u izbor za pesmu Evrovizije 2002. godine pod nazviom „Samo ljubav“, u izvođenju tria transvestita „Sestre“, izazvao je anti-gej proteste u Sloveniji kao i debate u tamošnjem parlamentu. Sve ovo je Magnifica učinilo pravom ikonom LGBT populacije u Sloveniji, ali i šire.

Svoj, za sada, poslednji studijski album Magnifico je izdao u septembru 2016. godine pod nazivom „Charlatan de Balkan“ a zatim „Komplet II“ kompilaciju najvećih hitova, krajem 2017. godine. Popularne pesme „Hir ai kam, Hir ai go“ i „Giv Mi Mani“ postale su poznati radijski i klupski hitovi, pa je muzika ovog autora našla svoje mesto i u veoma slušanim kompilacijama Putamayo compilations, Balkan Beats Vol 3, ali i drugih manje poznatih remiksovanih izdanja.

Magnifico je poslednji put nastupio u Beogradu pre četiri godine, kada je nasatupio u Sava Centru, zajedno sa The Serbian Army Orchestra i Luz Kasal, sa kojima je takođe sarađivao na projektima „Montevideo“. Koncert je odisao duhovitošću i emocijama, a trajao je duže od dva sata. Gost na tadašnjem koncertu bio je i čuveni Rambo Amadeus koji se sa svojim autentičnim i uvek iznenađujućim nastupom savršeno uklopio i uveličao ovaj muzički spektakl.
Beogradska publika je tada slušala omiljene hitove kao što su „Pukni zoro“, „Samo malo“, ali i cha-cha verziju „Marš na Drinu“ i mnoge druge.

Sasvim smo sigurni da će se i ovaj put na Magnificovom repertoaru naći najveći hitovi, koje će, možda u malo izmenjenom aranžmanu, izvesti pred beogradskom publikom.

Ukoliko planirate da 15. aprila boravite u Beogradu, a ljubitelj ste Magnificovih aranžmana, preporučujemo vam da za svoju beogradsku bazu izaberete neki od smeštaja iz naše bogate baze apartmana na Novom Beogradu, koji će vam omogućiti da budete na pešačkoj udaljenosti od Belexpoentra – ovogodišnje lokacije koncerta i da rasterećeno uživate koncertu, a potom se kroz prijatno prolećne veče vratite u svoj udoban smeštaj.

Vidimo se na koncertu! 

Podeli sa prijateljima


processing...