Massimo u Sava Centru

Beogradom će se ponovo proneti jedan karakterističan i specifičan vokal, jer će srpsku prestonicu njen uvek voljeni gosti, čuveni Massimo Savić.

Massimo u Sava Centru

Jedan od veoma popularnih i voljenih muzičkih izvođača, a pre svega vokala i to u čitavom regionu je hrvatski pevač i kantautor, muzičar Massimo Savić. Massimo je rođen 1962. godine u Puli (Hrvatska), a detinjstvo je, zbog razvoda roditelja a potom i zbog očeve rane smrti, proveo uglavnom uz majku i njenu porodicu. Tokom detinjstva i rane mladosti dosta je putovao i menjao mesto boravka pa je tako živeo u Istri, Italiji i Australiji. Nakon nekoliko godina u Australiji vratio se u Hrvatsku i to u najkritičnijem adolescentskom periodu života i tu je završio srednju školu. Tokom tih godina doživeo je vrlo problematične trenutke, ali je uspeo da se vrati na pravi put.

Tada je počeo da se interesuje za muziku i kupio električnu gitaru. Imao je sedamnaest godina kada se doselio u Zagreb i otpočeo više da se bavi muzikom. Sa prijateljima muzičarima osnovao je grupu pod nazivom Dorian Gray. Ovaj new wave/synth pop bend izdao je dva albuma – „Sjaj u tami“ i „Za tvoje oči“. Bend se proslavio kvalitetnim numerama, ali pre svega upečatljivim i prepoznatljivim glasom Massima Savića.

Tokom njihovog angažmana u Švedskoj, dogodilo se razilaženje članova ovog benda zbog međusobnog optuživanja za besparicu u kojoj su se našli i generalnog uzajamnog neslaganja.
Posle raspada benda Massimo nastavlja veoma uspešnu solo karijeru i u periodu od 1987. godine do 1995. godine izdaje čak pet albuma u saradnji sa Zrinkom Tutićem. Istovremeno je radio i na art pop i rok projektima - album na engleskom jeziku „Elements“ kao i ostvarenja benda „Metal Guru“ u okviru udruženja „Labin Art Express“ čiji je postao član. U periodu posle 1998. godine Massimo se povlači sa scene sve do snimanja albuma pod nazivom „Massimo“ koji je izdat 2003. godine. U narednim godinama ovaj muzičar prepoznatljivog glasa i harizme, samostalno ili u saradnji sa drugim muzičarima iz regiona iznedrio je brojne popularne i rado slušane hitove. U saradnji sa grupom Meritas snimio je duet za pesmu „Odjednom ti“ koja se godinama rado sluša upravo u njihovom izvođenju. Takođe njegove interpretacije pesama „Libar“ i „Oprosti“, „Stranac u noći“sa Ninom Badrić, zatim veoma dobro poznati hit „Bacila je sve niz rijeku“, „Stine“, „Moja Voda“ i druge pesme predstavljene su široj publici kompilacijom koja je nazvana „Vještina“ . Kasnije je snimljen i album „Vještina 2“ sa odlično urađenim obradama, ali i autorskim pesmama. Snimio je i albume „Sunce se rađa“, „Dodirni me slučajno“, „1 dan ljubavi“, „Isti osjećaj“ i brojne druge kompilacije i singlove. Ovaj plodotvorni izvođač ovenčao je svoja dela i nagradama i to najpre, više godina za redom, osvajao je Porin – nagradu za najbolju muško izvođenje. Poslednji do sada izdati album nosi naziv „Sada“ sa četrnaest fantastičnih pesama od koji su neke već postale hitovi. Beogradska publika uvek se raduje njegovim gostovanjima i koncertima i rado ga sluša na radio stanicama.

Na veliku radost naših sugrađana ovaj omiljeni pevač održaće koncert u Sava Centru i to na Dan zaljubljenih, 14. februara 2019. godine. Budući da i sam voli da nastupa u našem gradu Massimo je najavio da će se „ovom događaju posebno posvetiti“ kao i da će nastupajući na Dan zaljubljenih, odnosno „tu večer, učiniti nezaboravnom“.

Mi sa Novih apartmana predlažemo vam da na vreme obezbedite svoje karte za ovaj, slobodno možemo reći, nezaboravni koncert, a ukoliko niste iz Beograda, trebalo bi da na vreme organizujete i smeštaj. Kako bi ste se udobno, a po veoma povoljnoj ceni smestili u blizini ove čuvene beogradske dvorane sasvim je dovoljno da posetite sekciju našeg sajta Novi Beograd. Ukoliko to učinite na vreme, bićete u mogućnosti da fantastično uređene smeštajne jedinice rezervišete po cenama koje mogu da budu i niže od 30 evra po noćenju!

Vidimo se u Sava Centru! 

Podeli sa prijateljima


processing...