Noć muzike na Tašmajdanu

Prve ovogodišnje septembarske večeri, na obnovljenom stadionu Tašmajdan, sa početkom od 20.30 h po drugi put za redom održaće se manifestacija “Noć muzike”.

Noć muzike na Tašmajdanu

Još jedan u nizu festivala koje Beograd sa radošću priprema za svoje voljene sugrađane, ali i za sve brojnije turiste srpske prestonice, jeste „Noć muzike“ koja se po drugi put za redom održava na stadionu Tašmajdan.

Ovogodišnja manifestacija održaće se 01. septembra sa početkom u 20.30 h, a sudeći po prošlogodišnjoj manifestaciji, očekuje se fantastičan muzički program, za koji su beograđani pokazali veliko interesovanje što je prošle godine uzrokovalo i možda jedinu zamerku organizatorima, a to je da za brojne goste manifestacije nije bilo dovoljno mesta, te je od 15.000 zainteresovanih posetilaca koji su te večeri došli da pod vedrim nebom uživaju u ovom zanimljivom događaju, skoro trećina ostala van kapija stadiona Tašmajdan. I pored manjka kapaciteta popularnog Taša, organizator ni ove godine nije želeo da promeni lokaciju jer je ovo mesto, kako kažu, idealno za održavanje jedne ovakve manifastacije i veći prostor, poput Ušća, ne bi doprineo lepoti celokupnog događaja. Međutim, ove godine se organizator potrudio da predupredi ovaj nedeostatak, pa će svi zainteresovani građani posredstvom video bimova na više lokacija u Beogradu biti u prilici da prate ovaj muzički spektakl. Pored ovoga, obezbeđen je i prenos čitave manifestacije na nacionalnoj televiziji.

noc-muzike

Svojim nastupom, Simfonijski orkestar RTS-a i Hor RTS-a pod vođstvom maestra Bojana Suđića, povešće posetioce virtuoznim notama na put oko sveta, posetiće više od dvadeset zemalja Evrope, Amerike, Bliskog i Dalekog istoka i vratiti se u Srbiju uz autentične zvuke naše, srbijanske muzike. Uz to, organizatori najavljuju i specijalne goste iz zemlje, ali i iz inostranstva, a za sada je javnosti otkriven samo jedan učesnik – poznati dečiji hor Kolibri koji će većinu nas zasigurno vratiti u detinjstvo, ali i oduševiti one malobrojne slušaoce koji do sada nisu imali priliku da ih čuju. Ostali učesnici za sada će ostati iznenađenje koje će prijatno obradovati brojne ljubitelje muzike ovoga grada.

Po rečima organizatora događaja, ova manifestacija prerasta u tradicionalnu manifestaciju koja će doprineti da se Beograd i na ovaj način svrsta u red svetskih metropola kao što su Beč, Berlin, Njujork, London, i da je na dobrom putu da vrati mesto koje mu sa pravom pripada, a to je centar kulture Jugoistočne Evrope.

Sajt noviapartmani.com predlažu vam da se prošetate do Tašmajdana i osetite barem delić atmosfere ove nesvakidašnje muzičke manifestacije. 

Podeli sa prijateljima


processing...