Poslednja tura Hladnog Piva u Beogradu

Hladno pivo, jedan od najpopularnijih bendova u regionu održaće svoj poslednji veliki beogradski koncert kada će 15. oktobra nastupiti u Belekspo centru!

Poslednja tura Hladnog Piva u Beogradu

Priznajemo, naslov ovog teksta zaista zvuči apokaliptično i uznemiravajuće. Doduše, za ljubitelje roka i panka to definitivno i jeste, jer će jedan od najvećih regionalnih bendova “Hladno pivo” iz Zagreba otići na dužu koncertnu pauzu.
Naime, čuveni Mile Kekin, frontmen benda u narednim godinama posvetiće se svojoj solo karijeri i drugim društveno odgovornim projektima, dok će ostatak benda koji čine Suba, Zoki, Deda i Šoki nastaviti zajednički rad i angažman kroz projekat “Guerilla Mainstream”.

Bend “Hladno pivo” nastalo je davne 1987. godine u zagrebačkom predgrađu Gajnice, a svoj prvi demo-album izdaju već 1989. godine. U godinama koje slede svetlost dana ugledali su novi albumi i live nastupi zbog kojih je bend sticao sve veću popularnost. 1994. godine bili su predgrupa legendarnim Ramones-ima na njihovom koncertu u Zagrebu.
Nakon smirivanja situacije u regionu krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih “Hladno pivo” postaje sve više prepoznato i u Srbiji i Bos ni i Hercegovini gde vremenom stiču veliku popularnost. Od svojih početaka Mile Kekin i društvo su vrlo aktivni na polju društvene odgovornosti, a vrlo rado na sebi osoben način izražavaju i svoje kritičke stavove prema vladajućim strukturama pre svega u Hrvatskoj, a potom u regiji i šire.

Zvuk većine albuma “Hladnog piva” karakteriše jednostavan punk-rock stil koji je kod poslednjih albuma donekle ublažen prijemčivljivijim Rock zvukom.

Poslednji beogradski koncert pred dugu pauzu održaće se 15. oktobra 2022. godine u Belekspo centru na Novom Beogradu.
Ovaj koncert uslediće skoro pa iznenada, s obzirom da je bend relativno skoro održao sva potpuno rasprodata koncerta u Barutani, kao i na poslednjem Beer festu. Ukoliko slučajno propustite ovaj koncert, moraćete da Mileta i ekipu sledite do Rijeke, Ljubljane, Maribora Sarajeva i Zagreba, dok će se poslednji koncert održati u zvanično najmanjem gradu na svetu – Humu na Istri.

Ukoliko ste poklonik lika i dela Mileta Kekina, ili ste ljubitelj Hladnog piva u svakom obliku, ovaj koncert jednostavno morate da posetite.
Mi sa Novih apartmana svakako hoćemo, a za sve one koji planiraju da u Beograd svrate na ovaj koncert predlažemo da na vreme rezervišu komforan apartman po najpovoljnijoj ceni. Posetite naš portal i u sekciji apartmana na Novom Beogradu odaberite smeštaj koji ispunjava sve vaše kriterijume i spremno dočekajte i ovaj muzički spektakl! 

Podeli sa prijateljima


processing...