Priblizava nam se 51 Bemus i Vanesa Mej

BEMUS - Beogradske muzičke svečanosti na radost poštovalaca kvalitetne muzike održaće se i ove godine po 51. put, u periodu od 06. do 19. oktobra 2019. godine.

Priblizava nam se 51 Bemus i Vanesa Mej

Od kada je osnovan, sada već daleke 1969. godine, BEMUS je svrstan u red najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji. Bemus - Beogradske muzičke svečanosti najstarija su i najznačajnija muzička manifestacija u Srbiji prepoznata u čitavoj Jugoistočnoj evropi kao jedna od važnijih manifestacija umetničke muzike.

Program Bemusa uvek je sa pažnjom posvećen stvaralaštvu domaćih muzičkih umetnika, kao i promociji mladih još neafirmisanih talenata. Ipak ovaj festival ne bi imao zapaženost koju danas ima da svoja vrata nije otvorio i svetski poznatim solistima i filharmonijama. Tako su gosti Bemusa bili Bečka filharmonija, Njujorška filharmonija, Filharmonija iz Berlina, Pekinška opera i brojni drugi značajni ansambl, orkestri, baleti i solisti iz raznih delova sveta.

Beogradske muzičke svečanosti ove godine održaće se od 6. do 19. oktobra 2019. godine čak 51. put za redom. Svečano otvaranje održaće se u Sava Centru, a osim ove lokacije koncerti će se održavati i u Kolarčevoj zadužbini, Kombank dvorani i u Etnografskom muzeju. Festival će u Sava Centru biti otvoren nastupom soprana Anđele Georgiju koja se danas smatra jednom od najvećih operskih diva u svetu. Anđela Georgiju će nastupiti zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTS-a.

Uz Kamerni orkestar slovenačke filharmonije nastupiće čuvena violončelistkinja Natali Klajn. Jedan od zapaženijih sigurno će biti i nastup dobro poznate Vanese Mae čija popularnost daleko prevazilazi tipičnu koncertnu publiku. Mnogima će svakako biti interesantno da isprate nastup pijaniste Niu-Niu-a, koji je ove godine na svetskoj turneji a smatra se kineskim „pijanističkim čudom od deteta“. Svečanim zatvaranjem Bemusa ujedno se obeležava i 80 godina Hora RTS-a.

Ukoliko se u ovom periodu budete nalazili u Beogradu obavezno posetite bilo koji od koncerata ovogodišnjeg Bemusa jer je svaki koncert odabran sa posebnom pažnjom i predstavlja događaj naročitog kvaliteta.

Mi iz Novih apartmana smo oduvek voleli i svojim prisustvom podržavali sva muzička dešavanja u našem gradu. Ukoliko i vi planirate da posetite ovogodišnji Bemus, preporučujemo vam da izaberete jedan od smeštajnih kapaciteta u centru iz sekcije Strogi centar i spokojno uživate u notama i ritmovima koje će vam odsvirati neki od najboljih muzičara današnjice. 

Podeli sa prijateljima


processing...