Radost evrope je u Beogradu

Najveća i najstarija međunarodna manifestacija dečjeg stvaralaštva ove godine održaće se ponovo u Beogradu krajem aprila u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Radost evrope je u Beogradu

Jedna od najznačajnijih međunarodnih manifestacija dečjeg stvaralaštva, kako u zemlji, tako i u Evropi ove godine biće održana 20. aprila 2022. godine.

Ova tradicionalna manifestacija održava se od 1969. godine i to početkom meseca oktobra, ali je ove godine zbog svih specifičnosti vezanih za pandemiju korona virusa, održavanje ove međunarodne manifestacije pomereno za april 2022. godine.

Vreme održavanja manifestacije “Radost Evrope” ujedno je i trenutak kada se u Beograd dolaze deca širom “starog kontinenta” koja predstavljaju svoje zemlje i škole i sa pripremljenim programom nastupaju na ovo tradicionalnom festivalu. Deca igraju, pevaju, glume, ali se iznad svega, sjajno zabavljaju i ujedno stvaraju poznanstva i prijateljstva koja će, nadamo se, trajati ceo njihov život.

Na “Radosti Evrope” učestvuju deca starosti između 7 i 14 godina i svaku zemlju prezentuje najviše petnaestoro dece uz dva odrasla pratioca.

Osnivač i pokrovitelj ovog festivala tradicionalno je Gradska uprava grada Beograda, dok se glavni program manifestacije održava u prostoru Dečjeg Kulturnog Centra Beograd.

Ovaj specijalizovani objekat nalazi se u Takovskoj ulici u Beogradu i predstavlja uglednu gradsku instituciju sa tradicijom dugom više od šest decenija. Pored manifestacije “Radost Evrope”, u ovoj ustanovi kulture održavaju se brojni kreativni, savremeni i interaktivni programi, koji prate društvene fenomene i trendove, u skladu sa interesovanjima dece i mladih. Tokom svog višedecenijskog postojanja Dečji kulturni centar Beograd sačuvao je sve ono što je bilo dobro, a isto je kontinuirano dopunjavao savremenim metodama rada.

Novi apartmani su oduvek bili veliki poštovalac ove manifestacije, a neki od nas su kao deca čak i učestvovali u programu festivala predstavljajući svoju školu. Zbog toga svakako preporučujemo da ispratite ovo dešavanje i time date podršku deci širom Evrope. Ukoliko planirate da posetite prestonicu Srbije tokom održavanja ove međunarodne manifestacije savetujemo da odvojite dva sata i podržite decu Evrope. Pre toga, predlažemo da na vreme obezbedite smeštaj koji će odgovarati svim vašim kriterijumima. Na našem portalu posetite sekciju Centar i na vreme osigurajte vrhunski opremljen apartman za samo deo cene prosečne hotelske sobe.

Podeli sa prijateljima


processing...