Rambo ponovo osvaja Beograd

Rambo Amadeus, ekscentrični kompozitor, tekstopisac, fenomenalni gitarista, glumac, ili kako bi sam sebe nazvao “super car”, nastupa u Beogradu.

Rambo ponovo osvaja Beograd

Antonije Pušić, šire poznatiji kao Rambo Amadeus održaće koncert u Sali 1 beogradske Kombank dvorane 26. decembra 2019. godine.

Ovaj ekscentrični kompozitor i tekstopisac, vokalni izvođač i gitarista rođen je u Kotoru 1963. godine, odrastao u Herceg Novom, danas živi i radi u Beogradu gde je i završio fakultet. Nakon što je izdao prvi album, svoj muzički pravac krstio je turbo-folkom, nazivom koji je kasnije, tokom devedesetih godina korišćen za novokomponovanu narodnu muziku, ali i da opiše moralno i kulturološko posrnuće beogradske scene i proboja zvezda novokomponovane muzike.

Njegova muzika odlikuje se kombinacijom različitih muzičkih žanrova kao što su hip-hop, drum'n' bass, rok, džez, folk, ali i mnoge druge. Tekstovi njegovih pesama često su vrlo satirični, sa osvrtom na društvena i politička dešavanja, kao i ismevanje ljudske prirode. Tokom svoje karijere do sada, snimio je preko petnaest studijskih albuma kao i nekoliko kompilacija, sarađivao sa drugim muzičarima a ujedno je radio muziku za filmove, predstave i reklame. Njegov prvi album pod nazivom „O tugo jesenja“ izdat je 1988. godine, a potom „Hoćemo gusle“ i druge. Početkom 2000-ih izdao je albume „Don't happy be worry“, „Čobane, vrati se“ itd.

Neki od prvih hitova bili su „Glupi hit“, „Balkan Boy“, “Smrt popa Mila Jovović“, „Inspektor Nagib“, „Zdravo damo“ i druge...

Pored zanimljive mešavine zvuka i intrigantnih tekstova, umerenog političkog aktivizma, Ramba odlikuje i jedinstvena interpretacija. Naime, retko na svojim koncertima izvodi svoje pesme u originalnom studijskom obliku, već uvek improvizuje i ima svaki put drugačiji nastup. Zbog ovoga, beogradsku publiku definitivno očekuje dobra energija, napeta atmosfera i neponovljiv nastup.

Ukoliko ste ljubitelj čuvenog Ramba Amadeusa, ovakav spektakl jednostavno nećete smeti da propustite. Njegovi koncerti tradicionalno su veoma posećeni, pa zato posetite na vreme portal Novih Apartmana i u sekciji Strogi Centar, odaberite apartman baš po vašoj meri.

Podeli sa prijateljima


processing...